StoryEditorOCM
4 kantunaUZ RENATU PEROŠ

David Ricov postao suosnivač privatne tvrtke svoje ravnateljice, unatoč svakakvim djelatnostima firma stvorila desetke tisuća kuna gubitaka!

Piše Lada Burčul
15. travnja 2021. - 22:05

Tvrtka „ARHEOLOGIJA ART“, koju je prije dvije i pol godine osnovala ravnateljica zadarskog Narodnog muzeja Renata Peroš, se proširila i nije više j.d.o.o., već je dobila još jednog člana – osnivač je, uz Peroš, postao i David Ricov, zaposlen u Narodnom muzeju Zadar kao komercijalist.

U registar Trgovačkog suda tako su unesene promjene, pa je „ARHEOLOGIJA ART“ sada društvo s ograničenom odgovornošću za arheološka istraživanja i poslovne djelatnosti, temeljni kapital povećan je sa deset kuna na 20 tisuća kuna, a David Ricov dobio je velike ovlasti – osim što je osnivač i član firme, on je član uprave i tvrtku zastupa „samostalno i pojedinačno“.

Vezani subjekt im je Narodni muzej Zadar, a komercijalist Ricov će sada sa Renatom Peroš, odnosno sa firmom kojoj su njih dvoje vlasnici, moći obavljati niz poslova za koje su se registrirali.

Iako se u nabrajanju poslovanja navode arheološka istraživanja i, primjerice, podvodna arheologija, suosnivač tvrtke David Ricov na raspolaganju ima i djelatnosti poput pripremanja i usluživanja jela, pića i napitaka, kao i posluživanje jela i pića - catering.

Poznato je da je Ricov po struci konobar, sa tim zvanjem je i zaposlen u Narodnom muzeju Zadar što je svojedobno izazvalo brojne reakcije u javnosti, Inspektorat je pisao i novčane kazne zbog pogrešaka pri njegovom zapošljavanju, a onda se školovanjem u Benkovcu prekvalificirao u komercijalistu.

Tvrtka 'ARHEOLOGIJA ART' pruža usluge i na poljoprivrednom gospodarstvima, uzgajalištima vodenih organizama, lovištima i u šumi šumoposjednika te ribolovnom turizmu. Paralelno s tim Renata Peroš i David Ricov kao vlasnici tvrtke bavit će se i distribucijom tiska, računalnim i srodnim djelatnostima, izradom, održavanjem i dizajniranjem softwera, web stranica i portala, savjetovanjem u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžbom (reklama i propaganda), te istraživanjem tržišta i ispitivanjem javnoga mnijenja.

Iako teško spojivi s navedenim djelatnostima, „ARHEOLOGIJA ART“ je tvrtka koja se bavi i uslugama „konverzije rasterskih u vektorske podatke i obrnuto“, bavi se i iskopom zemlje, terenskim radovima i uslužnim djelatnostima vezanima uz iskop zemlje, te izradom projektne i terenske dokumentacije… Tu su i fotografske djelatnosti, geodetske djelatnosti, projektiranje…

Unatoč svim ovim djelatnostima, 1. ožujka ove godine utvrđeno je da gubitak poslovne godine firme „ARHEOLOGIJA ART“ iznosi 40.152 kune, a preneseni gubitak iz prethodnih godina iznosi 27.500 kuna.

19. travanj 2024 07:39