StoryEditor
4 kantunaPOOŠTRAVANJE MJERA

Davor Božinović: U Zadru će se formirati tim od desetak stručnjaka koji će nastojati identificirati sve kontakte bugarskog tenisača Grigora Dimitrova

Piše JL
22. lipnja 2020. - 01:19
HANZA MEDIA

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je sinoć da će se u Zadru formirati tim od desetak stručnjaka koji će nastojati identificirati sve kontakte bugarskog tenisača Grigora Dimitrova za njegova boravka u Zadru.

Sudionici turnira, strani državljani koji su s Dimitrovim imali kontakte zbog kojih će morati u dvotjednu izolaciju slobodno mogu otići iz Hrvatske, a o broju i razmjeru, kaže Božinović, ne bi spekulirao.

Najavljuje da će Nacionalni stožer civilne zaštite u ponedjeljak i za Zadarsku županiju pooštriti mjere i zabraniti posjete bolnicama i socijalnim ustanovama, kao što su to u nedjelju odlučili za tri županije u kojima se pokazao veći broj novooboljelih.

Na pitanje nije li ovaj slučaj znak da smo ubrzali s javnim događajima i da još nije vrijeme za veća okupljanja Božinović napominje kako virus nije došao iz publike nego od igrača i dodaje:

- To je sad ta nova faza u kojoj se moramo naučiti živjeti i učiti iz dana u dan.

On sam nije bio na turniru.

item - id = 1027812
related id = 0 -> 1136517
related id = 1 -> 1136440
21. listopad 2021 00:15