StoryEditorOCM
4 kantunaKRVAVI OBRAČUN

Deset godina zatvora 27-godišnjaku zbog ubojstva u Selinama: muškarca koji se skinuo gol ispred njegove supruge udarao kamenom, pa ga dokrajčio nožem

Piše Božana Sviličić
5. siječnja 2023. - 21:23

Dvije godine od kada je u kolovozu kod svjetionika u Selinama ubio 42-godišnjaka jer je bio ljut što se skinuo gol u moru na plaži Pisak ispred njegove izvanbračne supruge, 27-godišnji Antonio Neral iz okolice Zagreba nepravomoćno je osuđen na deset godina zatvora.

Predsjednica Sudskog vijeća Županijskog suda u Zadru sutkinja Dijana Grancarić proglasila ga je krivim za kazneno djelo ubojstva muškarca, također iz okolice Zagreba, čiji je leš pronađen 14.kolovoza 2021. u jutarnjim satima u moru u Selinama.

Mučno ubojstvo odigralo se isti dan, oko jedan sat iza ponoći, kada je Neral na plaži nakon kraće svađe, ljut što se 42-godišnjak skinuo gol u moru ispred njegove tada 25-godišnje izvanbračne supruge, najprije s njim započeo fizički sukob.

Međusobno su izmjenjivali više udaraca, tukli se i u moru, nakon čega je Neral 42-godišnjaka najprije tupo tvrdim predmetom u više navrata udario u čelo, nanijevši mu teške tjelesne ozlijede - nagnječenja po raznim dijelovima tijela, te nagnječenja mozga sa krvarenjem u meke moždane ovojnice. Kako mu ni to nije bilo dovoljno, Neral je otišao u automobil i po preklopni nož dužine oštrice devet centimetara, te mu zadao ubod u predjelu leđa. Nakon svega je otišao je s mjesta događaja, vratio nož natrag u pretinac automobila gdje je i pronađen, te ostavio tijelo koje je otplutalo.

Leš muškarca pronašla je u jutarnjim satima ‘Lučka kapetanija Seline‘ u moru na udaljenosti 600 do 700 metara od obale s ozljedama koje su upućivale na nasilnu smrt, a obdukcijom je utvrđeno da je 42-godišnji P.P. iskrvario od ubodne rane nanesene oštrim predmetom, te da je uzrok smrti utapanje.

Pojedini mještani Selina koji su svjedočili krvavom obračunu tada su ispričali da su problemi počeli nakon što se 42-godišnjak skinuo gol u moru. Tada su navodno Neral i djevojka ušli u more te ga potapali. Oko jedan sat iza ponoći policija je zaprimila dojavu o obračunu nakon čega je na mjestu događaja zatekla mladi par, izranjavanog Nerala, te su doznali da se treća osoba nalazi negdje u moru.

Oboje su privedeni, a policija je kazneno prijavila tada 25-godišnjaka.

Pri odmjeravanju kazne Županijski sud u Zadru mu je kao otegotnu okolnost uzeo činjenicu što nije niti pokušao pružiti pomoć 42-godišnjaku već ga je ostavio u moru i otišao s djevojkom. Iako su već namjeravali krenuti, automobil im je zapeo u pijesku uz more, gdje su ih i uhvatili policajci. U presudi mu je izrečena sigurnosna mjera obveznog psihosocijalnog tretmana, a oštećenici su s postavljenim imovinskopravnim zahtjevom upućeni u parnicu.

19. travanj 2024 23:46