StoryEditorOCM
4 kantunaVIDEO IZ VODOVODA

Direktor Matek podnio kaznenu prijavu: ‘Nadzorne kamere snimile su počinitelja i Radetu. Ovdje nema organiziranog prikupljanja potpisa za Dukića!‘

Piše Ivica Nevešćanin
20. travnja 2021. - 15:01

- U Vodovodu se organizirano ne prikupljaju potpisi ni za jednog političkog kandidata za gradonačelnika, pa tako ni za Branka Dukića – kazao nam je Tomislav Matek, direktor gradskog Vodovoda, nakon što je u utorak ujutro u zadarskoj policiji podnio kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe za ilegalno snimanje prostorija gradske tvrtke i djelatnika te za lažno predstavljanje. Direktor Matek prijavu je podnio nakon što je Daniel Radeta, predsjednik zadarskog SDP-a, u ponedjeljak poslijepodne na svom Facebook profilu objavio video koji navodno dokazuje da djelatnici Vodovoda u svom poduzeću organizirano prikupljaju potpise za kandidaturu Branka Dukića za gradonačelnika. Snimku je napravio pripadnik Foruma Mladih SDP-a

- Taj se događaj zbio u ponedjeljak između 12.10 i 12.18 sati u prostorijama Vodovoda. Tog gospodina je do zgrade Vodovoda doveo Daniel Radeta, predsjednik zadarskog SDP-a i potom ga je čekao dok je ovaj tu nezakonitu radnju obavljao. Radeta je po meni sudionik te nezakonite radnje – kaže Matek dodajući da se sve to lijepo vidi na snimkama s nadzorne kamere: i tajanstveni snimatelj i Radeta koji ga dovodi i čeka ispred zgrade u Brusininoj ulici.

- Sumnju da su počinjena kaznena djela prijavio sam policiji i od njih očekujem da sukladno zakonu provedu izvide i ispitaju moje navode - kaže direktor Vodovoda i osporava tvrdnje Radete i kandidata koalicije ”Srcem za Zadar” Marka Vučetića da djelatnici u gradskoj tvrtki organizirano prikupljaju potpise za Dukića.

- Niti sam ja nekome rekao da prikuplja potpise, niti znam da ih netko za nekoga prikuplja. Organiziranog prikupljanja potpisa za bilo kojeg političkog kandidata u prostorijama Vodovoda nema. U Vodovodu radi 296 ljudi i je li netko privatno na posao donio listu neke političke stranke ili od drugih kolega možda tražio da tu njegovu listu podrži, stvarno ne znam. Gospođa koja se na snimci vidi listu je donijela u svoje ime. Imao sam priliku tu listu vidjeti, na njoj je deset potpisa, i koliko sam ja uspio razabrati, samo ih je dvoje zaposlenih u Vodovodu. Prema tome, sve je to obična konstrukcija i laž, za koju će, nadam se, netko kazneno odgovarati – poručuje direktor Vodovoda Tomislav Matek.

15. travanj 2024 16:06