StoryEditorOCM
4 kantunaSASTANAK "IN SITU"

Direktori gradskih tvrtki okupljeni zbog lošeg stanja Foruma: Krećemo s "komunalnom obnovom"! Evo što će se uređivati...

Piše I.I.
14. rujna 2023. - 19:42

Velika koncentracija posjetitelja u ljetnim mjesecima, zub vremena, ali i neodgovarajuća razina održavanja ostavila je traga na zadarskom Forumu koji zahtijeva hitnu komunalnu obnovu. Nedavna medijska kritika urodila je plodom pa se na zadarskom Forumu sastala svita direktora gradskih komunalnih tvrtki koji će, svatko u svojoj nadležnosti, urediti zadarski Forum. 

- Arhitektonsko uređenje Foruma vrednovano je brojnim nagradama, no zub vremena, a uz to i neodgovarajuća razina održavanja javne površine ostavili su obilježja. Komunalni odjel je zbog toga aktivirao službe svojih ugovorenih izvođača javne rasvjete (Locum), gradske opreme (Marex), kamenoklesarskih radova (Stipčević), te uz javne službe Vodovoda, Čistoće, Odvodnje, Nasada i komunalnog redarstva organizirao zajednički sastanak na Forumu. Svi akteri događaja analizirali su trenutno stanje na terenu s ciljem definiranja smjernica i rokova za otklanjanje svega onog što je neprihvatljivo za taj prostor, kazao nam je Robertino Dujela, pročelnik iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, dodajući kako je pri analizi svih problema Foruma zatražena i stručna asistencija arhitekta Ante Uglešića kako bi planirani pojačani zahvati održavanja u prostoru bili u okviru regulativa zaštićene povijesne jezgre, a dodatno će se zasigurno uključiti i nadležne konzervatorske službe.

- Oštećena betonska podloga s oblutcima, oštećena i neispravna rasvjetna tijela, zarasli oborinski kanali, rasparane tende, dotrajla živica, spremnici za otpatke, neispravna fontana, kao i oštećen poklopac bunara samo su dio onog na što moramo i možemo utjecati da se promjeni, odnosno da se uopće ne ponovi, jer to je dio obveza svih onih koji su sudjelovali na radnom sastanku na Forumu, poručili su iz Grada. 

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Zadarski.hr/
image
Zadarski.hr/
image

Komunalna obnova Foruma

Zadarski.hr/
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
29. travanj 2024 12:46