StoryEditorOCM
4 kantunaPOMAHNITALE PTICE

Dobili smo potvrde o novim nasrtajima gnjuraca: prošlog tjedna napali su jednu Zadranku na Silbi i jednu ženu u Istri!

Piše Ivica Nevešćanin
17. kolovoza 2021. - 10:59

Gnjurci ne napadaju smo na Molatu, napadi ovih ptica zabilježeni su ovoga ljeta na Silbi i u Istri. Nakon što je Zadarski.hr objavio priču o četiri napada kormorana na Molatu, javila nam se jedna Zadranka (podaci poznati redakciji) koju je ptica iste vrste prošlog tjedna napala u uvali Vrujina na Silbi, sa sjeverne strane otoka, prema Olibu.

- Izlazila sam iz mora i razgovarala s jednom mještankom. Ona me upozorila da mi prilazi gnjurac misleći da se ne prepadnem. No on je došao do mene i dva-tri puta me snažno kljucnio u nadlakticu ruke. Ruka mi je počela krvariti, a do danas su ostale rana i masnice – ispričala nam je ova Zadranka.

- Nikad nisam čula za nešto slično. Obje smo ostale šokiran takvim ponašanjem ptice koje se inače boje ljudi. Javila sama vam se kad sam pročitala članak o napadima na Molatu, no eto, i na Silbi su mene napali –  kazala nam je.

Nakon naše objave o napadu gnjuraca na Molatu dobili smo potvrdu da su napali i jednu žensku osobu u Istri, na području rta Kamenjaka. Ona je taj napada čak i zabilježila podvodnom video kamerom u kojem se vidi kako se ptica nakon zarona kljunom zabija u kameru.

24. travanj 2024 01:37