StoryEditorOCM
4 kantunaSTIŽU TURISTI

Dobre vijesti: Ryanair od nedjelje počinje letjeti na Zračnu luku Zadar. Od 1. lipnja uvode još osam linija, booking je za sada odličan!

Piše AVŠ
17. svibnja 2021. - 18:27

Za pet dana, ove nedjelje 23. svibnja, najveći niskotarifni avioprijevoznik, irski Ryanair, konačno počinje letjeti iz zadarske zračne luke. Prva linija je za poljski Krakow, a 1. lipnja kreću letovi za jedno od njihovih najpopularnijih odredišta, London Stansted. Obje ove linije Ryanair je sa Zadrom održavao i ranijih godina. Druga dobra vijest jest da je sinoć na Zemunik stigla obavijest iz Ryanaira kako od prvog dana lipnja neće letjeti na samo dvije destinacije, kako je prvotno bilo najavljeno, već na njih osam koje već imaju dobar booking. U neizvjesnoj korona sezoni koja je pred nama, početak letenja Ryanaira velika je stvar.

Ove sezone, otkako je njihova baza sa dva zrakoplova vraćena u Zadar, letjet će za ukupno 37 odredišta, od kojih je čak 17 novih. Rim, Pariz, Varšava, Bukurešt, Budimpešta, Bari, Napulj i Gdanjsk, samo su neke od destinacija prema kojima će se sa Zemunika moći putovati dva puta tjedno.

- Ryanair je u zadnjih 14 godina bio i ostao glavni partner Zračne luke Zadar. Povratak baze u sezoni i izazovnom vremenu u kojem se moramo boriti za svakog putnika, nije samo dobra vijest, već je i potvrda naše izvrsne suradnje kojoj se nadamo i ubuduće- kaže direktor Zračne luke Zadar, Josip Klišmanić.

Da se u sezoni imaju čemu nadati, barem u odnosu na lanjsku, pokazuje i statistika prometa od početka godine. Uz minimalne brojke iz siječnja, veljače i ožujka kada je ukupno zabilježeno svega 639, već u travnju bilježe pozitivan skok. Na ukupno 93 leta stigla su 1043 putnika. Lani u istom mjesecu potpunog lockdowna nije bilo niti jednog. O prognozama za sezonu koja je pred vratima nitko se ne usudi komentirati, no, letova će biti. Uz Ryanair, u svibnju će letjeti Lufthansa i Austrian wings, a u lipnju Easyjet, Eurowings i španjolska Iberia.

Cijene karata ne rastu

Hoće li zbog posebnih sigurnosnih protokola i specifične situacije poskupljivati cijene avionskih karata? Kako sada stvari, ne pretjerano. Cijene karata Ryanairovih letova ostale su iste, uz iznimku da se po novom plaća ručna prtljaga koja je ranije bila besplatna. Sve ostalo čak je i fleksibilnije.

- Imajući na umu da se COVID ograničenja stalno mijenjaju, naši korisnici mogu rezervirati svoje letove već sada, te ih u slučaju odgode mogu zamijeniti za bilo koji drugi let i to dva puta bez ikakve dodatne naplate sve do kraja listopada- poručili su iz Ryanaira.

25. travanj 2024 13:39