StoryEditorOCM
4 kantunaHSU I MATICA UMIROVLJENIKA PROTIV IZLASKA NA ULICU

Dobro nam je otkako surađujemo s HDZ-om, a prosvjedi remete život starijih osoba

Piše P.O.
29. rujna 2017. - 17:20

Ne podržavamo poziv na javne prosvjede na ulicama jer mislimo da je rješenje u radu kroz institucije. Samo tako možemo riješiti neke stvari, a ulica nikad ništa nije riješila, izjavio je predsjednik županijskog HSU-a Branislav Jelenić na konferenciji za novinare organiziranoj povodom 1. listopada, Međunarodnog dana starijih osoba. Jelenić je time odgovorio Savezu samostalnih sindikata odakle su nedavno najavili prosvjede zbog lošeg statusa i nezavidnog materijalnog položaja umirovljenika.

-Unatoč sumnjama i defetizmu, HSU je ostvario velike rezultate, a najbolje smo rezultate imali u koaliciji s HDZ-om s kojima u Zadru i u nekim mjestima Zadarske županije surađujemo već 13 godina, rekao je Jelnić dodajući da se ti rezultati odnose na poboljšanje zdravstvene i socijalne skrbi, smanjivanje komunalnih davanja, besplatni javni prijevoz i programe za pomoć starijim osobama.

S njim se složio i predsjednik Matice umirovljenika Zadarske županije Milivoj Dujela koji je pozvao institucije vlasti na nastavak rješavanja problema umirovljenika i starijih osoba, te ustvrdio da se i Matica protivi uličnim prosvjedima "koji remete život starijih osoba".

19. travanj 2024 02:32