StoryEditorOCM
4 kantunaPROBLEMI NA ZGARIŠTU

Dok čekaju policijski očevid, korisnici poslovnih prostora gube strpljenje. Moraju zatvoriti na početku sezone, a nitko ne zna kad će opet raditi!

Piše Zadarski.hr
16. lipnja 2021. - 13:15

Policijski očevid u opožarenoj zgradi na Narodnom trgu još uvijek nije započeo. Razlog tome jest što vatrogasci i dalje saniraju požarište, pilaju opasne grede i natapaju zidove, kako bi se uklonila i najmanja mogućnost obnove požara. 

Nakon što saniraju požarište u zgradu će moći ući zadarski protupožarni inspektori koji će odlučiti hoće li im za očevid biti potrebna pomoć. Ako im bude trebala, na teren će doći vještaci i inspektori Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'' iz Zagreba.

Dok čekaju početak policijskog očevida, korisnici poslovnih prostora gube strpljenje. Nije im dozvoljen ulazak u poslovne prostore pa ne znaju kakvu su pretrpjeli štetu. Pretpostavljaju da vatra nije izravno zahvatila prostorije u prizemlju, ali je sigurno došlo do prodora vlage, a na nekim mjestima i do urušavanja drvenih stropova. Sve to ne ide im u prilog jer su računali ove godine, nakon problema zbog korone, konačno imati solidnu sezonu. Obnavljanje zgrade sigurno će potrajati mjesecima, a kako će im Grad Zadar kao vlasnik prostora izaći u susret, tek trebaju vidjeti.

U izgorjeloj zgradi bio je i nekoliko odvjetničkih ureda na prvom i drugom katu u kojima su bili brojni sudski spisi. Ni njihovo stanje nakon požara se ne zna. Odvjetnici se nadaju da nisu izgorjeli, a sigurni su da su prostori pretrpjeli ozbiljna oštećenja.

25. travanj 2024 17:22