StoryEditorOCM
4 kantunaDVA DANA NAKON IZLASKA DARUVARCA NA SLOBODU PROGOVORILA NAJBOLJA PRIJATELJICA 18-GODIŠNJAKINJE

"Dok mi je udarao prijateljicu u kafiću su pojačali glazbu, nokautirao ju je nogom u glavu kao zadnje smeće!"

17. prosinca 2018. - 22:03
kuz

"Ne mogu vam opisati kako se osjećam danas, šest mjeseci od tog događaja. Još uvijek se nadam da je sve to bio samo san iz kojeg ću se samo probuditi" - rekla je 18-godišnja Zadranka M.P. koja je kobnog 13. lipnja u kafiću "Chill out" u Zadru svjedočila brutalnom premlaćivanju 18-godišnje prijateljice.

Odlučila je progovoriti dva dana nakon izlaska iz pritvora 31-godišnjeg Darka Kovačevića Daruvarca, te prosvjeda "Samo za nju" koji je Zadrane digao na noge u borbi protiv nasilja nad ženama.

"Svih ovih šest mjeseci sam se bojala za sebe i nisam hjela progovoriti, ali ovo prelazi svaku granicu i sada želim svima reći istinu. Jer ne mora se samo ona i njena obitelj sakrivati i bojati već i ja - rekla je M.P. nakon što je kobne večeri u Zadru smrskano lice njezine najbolje prijateljice.

Dok Kovačević zbog pravosudnih zavrzlama na slobodi čeka 9.siječnja, nastavak suđenja za prijetnje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda njezinoj prijateljici, koja je dosad prošla tri zahtjevne operacije lica, dani su im posebno teški.

"Noći su najgore. Bojimo se i svi i živimo u bunilu. S tim čovjekom dosta toga nije u redu i unatoč tome što nas svi smiruju bojimo se za sebe, svi - kaže mlada Zadranka. Zbog velike traume koju je preživjela te ljetne večeri na zadarskoj Meladi završila je u psihijatrijskoj ustanovi u Zadru, a nakon toga u Zagrebu.

"Nadala sam se nakon svega da će bar država biti poštena i da će ga zatvoriti ali previše sam očekivala. Doživjela sam šok kakav ne može nitko zamisliti. Kad si prisiljen gledati kako ti netko masakrira najbolju prijateljicu, kako je tuče do smrti, a ti ne smiš apsolutno ništa napraviti niti možeš, kaže o bolnoj večeri koju nikada u životu neće zaboraviti.

Tog dana troje prijatelja, dvije prijateljice i prijatelj, nisu ni slutili što će se dogoditi. Poslijepodne su proveli na kupanju, nakon čega su svratili na kavu u "Chilla".

"Došla sam nekih jedan sat prije moje prijateljice. Sjedila sam i pila sam kavu sa prijateljima. Ubrzo je ušao i Daruvarac sa svojim "prijateljima". Čim je ušao sa police je uzeo bocu Stock-a. Nisam se baš obazirala na njega sve dok se u jednom trenu nije počeo derati. Derao se na curu koja je sjedila s njim kako ne smije pušiti jer je trudna i udario ju je. Ne znam tko mu je ona bila - kaže M.P.

Opisuje kako je djevojka pokušala pobjeći, te je ušla u automobil, no zbog prijetećih riječi bila je prisiljena vratiti se u kafić.

"U kafić je tada ušla i moja prijateljica. Daruvarac je stajao blizu ulaznih vrata i gurnuo ju je čim je ušla. Bio je strašno ljubomoran na sve i svakog. Prijetio joj je da će je ubiti ako ga ostavi. Sjela je do mene i odmah sam joj rekla da se ne diže sa stola da je lud i agresivan i da je već udario tu curu"- posvjedočila je Zadranka navodeći kako je sve bilo u redu dok njezina prijateljica nije ušla u wc.

"U jednom trenutku su se čula tri jako glasna udarca kao da joj je uzeo glavu i glavom tri puta udario svom snagom od vrata ili zid. Vlasnica kafića mi je rekla da se ništa ne brinem, da joj neće ništa napraviti, a njezin suprug je pojačao muziku. Nisam sama sebe čula koliko je bilo glasno - ispričala je.

Nakon što je iz toaleta uspjela pobjeći u unutrašnjost kafića počela je Daruvarčeva fizička eskapada.

"Tukao ju je čupao, povlačio, udarao po cijelom tijelu sve dok u jednom trenu dok je ležala na podu nije nokautirao nogom u glavu kao zadnje smeće. Ležala je na podu prekrivena krvi napola u nesvijesti. Kroz glavu mi je prošlo da je mrtva. Digla sam se i pala na koljena. Vrištala sam. Svi su gledali nitko se nije udostojio dignuti i maknuti ga od nje. Ja sam bila kao sleđena, nisam se mogla smiriti i jedino što sam imala u glavi je to da ju je - ubio- opisala je.

Njezina se prijateljica nakon neviđenog fizičkog iživljavanja ipak nekako uspjela a dignuti.

"To je tek bio horor. Nos joj je bio smrskan, a po sredini nosa i preko obrve bila je rupa iz koje nije izlazila krv nego i komadi krvi"- kazala je drhtavim glasom.

Uspjela ju je prevesti preko ceste, a kada je vlasnicu kafića zamolila mobitel da nazove hitnu i policiju ona joj je rekla: "Ne treba zvati nikoga, ovo se sve moze riješiti bez hitne i bez policije".
Kada je shvatila da joj vlasnica neće pomoći počela se derati i vikati upomoć. U pomoć su dotrčali prolaznici.

"Cijelo vrijeme su joj se oči sklapale. Maramicom i rukom sam joj držala nos da prestane krvariti i držala ju budnom. Trčala sam do do prijateljice da nađem telefon. Moj je bio prazan. Sve je tako sporo prolazilo, činilo mi se kao da trčim satima i kilometrima. Na koncu sam uspjela nazvati njezinu sestru, a ubrzo i Hitnu pomoć- ispričala je Zadranka koja je svoj iskaz dala i na policiji i na Općinskom sudu u Zadru.

"U sudnici ga nisam mogla niti pogledati. Ne želim ga vidjeti. On je danas na slobodi, slavi svoj izlazak iz pritvora, a imali su šest mjeseci da ga osude i sjetili su se zadnjih mjesec dana da krenu sa slučajem. Nitko se ne pita što će biti s njom i njenom obitelji, svaki dan dobivaju prijetnje, mami su joj gume probušili, zvone joj na parlafon u dva ujutro. Svaku večer ona je budna, boji se spavati preko noći, stalno mi piše da ne može da ju je užasno strah da nije dobro - priča potresena prijateljica premlaćene Zadranke, te dodaje kako ne zna što bi joj odgovorila na njezino učestalo pitanje: "Što ako on dođe do njene obitelji i ubije ih?"

"Ne znam ni što će biti sa mnom"  - kaže, te navodi kako se užasno boji zbog čega iz kuće izlazi rijetko.

"Kad izađem stalno se okrećem i gledam ima li itko iza mene"- poručuje.

19. travanj 2024 20:39