StoryEditorOCM
4 kantunaZBOG BUKE I PROSTORA

Državni inspektorat istražuje prijavu stanara ugostiteljskog objekta Gagi‘s na Putu Murvice u novoj "Predovanovoj" stambenoj zgradi

Piše M.K.
22. prosinca 2021. - 12:42

Inspekcijska postupanja po zaprimljenim prijavama su u tijeku, te ćemo vas po okončanju pravovremeno obavijestiti o utvrđenim činjenicama - stoji u odgovoru Državnog inspektorata o prijavi stanara nove stambene zgrade ugostiteljskog objekta Gagi's na Putu Murvice.

Zadarska policija u noći sa subote na nedjelju intervenirala je u tom ugostiteljskom objektu zbog rada nakon radnog vremena.

Kafić "Gagi's" na Putu Murvice u Zadru posluživao je razna pića gostima 35 minuta iza ponoći.

Policija je objekt prijavila Državnom inspektoratu koji će odlučiti o eventualnim sankcijama. Ugostiteljski objekti sukladno mjerama protiv pandemije smiju raditi do ponoći.

Nakon objave informacije da su policijski službenici PU Zadarske prekinuli zabavu u ugostiteljskom objektu Gagi's u Zadru na adresi Put Murvice 12 D, reagirali su i ogorčeni stanari na adresi Put Murvice 12 u Zadru koji su prijavili vlasnika ugostiteljskog objekta Gagi's, odnosno vlasnika tvrtke GAGICA d.o.o. , Ismajl Gagica iz Zadra, Državnom inspektoratu RH, i to Građevinskoj inspekciji zbog nezakonito izgrađenog ugostiteljskog objekta na nenatkrivenoj terasi u okolišu zgrade na adresi Put Murvice 12 D u Zadru i Sanitarnoj inspekciji zbog učestalog prekoračenja dozvoljene buke prema Zakonu o zaštiti od buke.

Molimo, svojom objavom ove vijesti pomozite nama stanarima i suvlasnicima nekretnina na adresi Put Murvice 12 da zajedničkim snagama natjeramo nadležne inspekcije da izađu na teren i izvrše inspekcijske nadzore te ako utvrde prekršaje, da odgovorne osobe koje su počinile prekršaje temeljem zakona sankcioniraju - porulili su stanari i suvlasnici nekretnina u zgradama na adresi Put Murvice 12 u Zadru, novoj stambenoj zgradi u tom kvartu koja je po arhitektu Želju predovanu prozvana "predovanovom zgradom".

Čini se da u novogradnji nema mira jer se ugostiteljski objekt, s kafića i restorana pretvorio u klub, natkrivši prostor javne zelene površine za potrebe organizacije glazbenih zabava, iako se prostor nalazi okružen ne baš jeftinim stambenim objektima s prodanim stanovima.

Na potezu je Državni inspektorat.

29. travanj 2024 14:58