StoryEditorOCM
4 kantunaSVE ZA PRORAČUN

Dukić prihvatio Dilberovu ostavku: ostaje li bivši direktor još malo u "Zadarskom sportu", pa će biti "uključen" u Sportsku zajednicu Grada Zadra?

Piše P.O.
20. prosinca 2022. - 12:56

Otkako je zadarski SDP svoju podršku proračunu uvjetovao odlaskom Jurice Dilbera s mjesta direktora „Zadarskog sporta”, bilo je jasno da je Dilberov odlazak samo pitanje vremena. HDZ-u je izglasavanje proračuna za sljedeću godinu i izbjegavanje komplikacija s eventualnim novim izborima bilo toliko važno da Dilber nije imao prevelike izglede zadržati direktorsko mjesto.

Ali, nije se predao tek tako. Gradonačelnik Branko Dukić je u nekoliko navrata razgovara s Dilberom na tu temu, što znači da gradski direktor nije baš samo tako želio otići. Na kraju, stvar je prelomljena, a Dilber je definitivno uvjeren da mora otići kada je došlo do sastanka u sjedištu HDZ-a na kojem je bio i njegov otac, utjecajni zadarski HDZ-ovac Željko Dilber.

Ubrzo nakon tog sastanka, Jurica Dilber je obznanio da je „spreman otići ako je to u interesu građana”, pa je svoj direktorski mandat dao na raspolaganje gradonačelniku Branku Dukiću. Time je Dukićev i HDZ-ov  put prema izglasavanju gradskog proračuna bio otvoren.

-U zadnje vrijeme on sve češće podnosi teret političkih različitosti u Gradskom vijeću i to nikako nije korektno. Pohvaljujem njegovu odgovornost kojom je pokazao važnost javnog interesa i važnost usvajanja novog proračuna, izjavio je tim povodom lokalnim medijima Dukić objašnjavajući da prihvaća Dilberovu ostavku i stavljanje mandata na raspolaganje.

Kako nitko u Zadru ne vjeruje da će HDZ svog direktora ostaviti „na vodi i kruhu”, pitanje je što će ubuduće raditi Jurica Dilber. Vjerojatno nehotično, zadarski gradonačelnik je u jednoj svojoj nejasnoj rečenici možda otkrio Dilberove buduće „radne opcije”.

-Da odmah budem jasan, on svakako ostaje raditi u zadarskom sportu i uključen u sportsku zajednicu, rekao je Dukić.

Jurici Dilberu je mandat trebao isteći za nekoliko mjeseci, a toliko će trebati i za donošenje odluke o novom direktoru. Kad bismo se poigrali s velikim i malim slovima, Dukićevu izjavu bi se moglo pročitati na način da Dilber (do daljnjega) ostaje u „Zadarskom sportu”, ali nije isključeno da nakon toga bude uključen i u Sportsku zajednicu.

Sportsku zajednicu Grada Zadra, naravno.

02. svibanj 2024 13:53