StoryEditorOCM
4 kantunaPOMOĆ U SUDSTVU

Ekipa Hitne pomoći intervenirala na suđenju Petrini u Zadru, ali sutkinja mu nije povjerovala: ‘Obrazi su vam crveni i prirodne boje!‘

Piše Božana Sviličić
27. travnja 2023. - 14:35

Ekipa zadarske Hitne pomoći intervenirala je u četvrtak ujutro u zgradi Općinskog suda gdje je pregledala načelnika Općine Primošten 68-godišnjeg Stipu Petrinu kojeg je u Zadar dovezla policija.

Primoštenski načelnik i bivši saborski zastupnik je netom nakon početka suđenja za klevetu po privatnoj tužbi šibenskog odvjetnika Đorđa Maleševića, rekao da mu je - loše.

Iako je sutkinja Mitra Meštrović konstatirala kako vidi da je dobrog zdravstvenog stanja, da su mu obrazi crveni i prirodne boje, Petrina je ipak izašao pa je rasprava prekinuta do dolaska kola Hitne medicinske pomoći. Kako su djelatnici hitne medicinske pomoći obavili pregled i konstatirali da je načelnik bez neuroloških ispada, te da u slučaju pogoršanja nazove ‘194‘ ili ode u nadležnu Opću bolnicu, suđenje je ipak nastavljeno.

Petrina je, tada, međutim, sutkinji rekao kako ne želi sudjelovati u raspravi jer nema - slušni aparat. Naglasio je kako ga je privela policija, pa ga nije uspio uzeti, zbog čega se osjeća - kidnapirano! Policija ga je dovezla po dovedbenom nalogu kojeg je izdala sutkinja jer se nije odazivao na pozive, no Petrina je rekao kako pozive nije dobio.

Sutkinja mu, međutim, ni to nije uvažila, konstatirajući da je ipak čuo svog branitelja Božu Vrkića kojeg je zamolila da mu prenese pitanje povišenim tonom, pa je zaključila kako svi mogu govoriti glasnije kako bi Petrina čuo, no on je potom rekao kako ne želi iznositi obranu jer je u - predinfarktnom stanju.

- Ovo je još jedna demonstracija korupcije i školski primjer bezakonja. Ovaj postupak koji se vodi po privatnoj tužbi, ne bi se smio voditi jer sam u vrijeme kada je podnesena tužba imao saborski imunitet. Tužba je predana 1. srpnja 2016. na sud u Šibeniku, a tek kasnije je Vrhovni sud RH delegirao u Zadar - rekao je Petrina nakon suđenja.

Naveo je kako ga je za klevetu tužio odvjetnik Đorđe Malešević zbog dopisa kojeg je poslao gradonačelniku Šibenika Željku Buriću.

- Dopis sam poslao kao načelnik Općine koja ima udio u Vodovodu i Odvodnji. Odvjetnik je zastupao Vodovod i na taj način su sebi pribavljali sebi materijalnu korist mada su imali tri pravnika s pravosudnim ispitom. Zbog toga sam tužen, a zbog svih suđenja sam upao u fibrilaciju atrija i dan danas imam tih problema. Svaki put kad su ovakvi stresovi, meni se to vraća usprkos operaciji srca - požalio se Petrina.

Neposredno prije rasprave u sudnicu je u svojstvu javnosti htio ući zaposlenik Općine Primošten Grgo Šoša, za kojeg je sutkinja rekla kako nije upoznata s tim da bi on došao na raspravu niti ga je vidjela, pa ga nije pustila na suđenje. U sudnicu nije ušao ni Hrvoje Bajlo, vlasnik portala ‘Zadar news‘. Sutkinja mu je odbila dozvoliti pristup u svojstvu javnosti budući se, kako je navela, radi osobi koja se bavi novinarskim poslom, a nije tražila posebno odobrenje da bi sudjelovao u ovoj raspravi.

image

Sutkinja Mitra meštrović

Luka Gerlanc/Cropix

Sutkinja je najavila presudu za svibanj, do kada je Petrinin odvjetnik predložio da se od Hrvatskog sabora zatraži podatak o tome je li na dan podnošenja privatne tužbe 1. srpnja 2016. godine Petrina uživao saborski imunitet. Mandat saborskog zastupnika završio mu je 14. listopada 2016. godine, a privatna tužba je na Općinski sud u Zadru zaprimljena 16. studenog 2016. od Općinskog suda u Šibeniku.

Petrini je na zadarskom Općinskom sudu pozlilo i 2019. godine kada mu se sudilo za slučaj iz 2006. kad je motornim pilama na primoštenskom brdu Gaj prepilio drvene stupove dalekovoda nakon što su HT i tvrtka Odašiljači i veze odbili plaćati komunalnu naknadu i naknadu za korištenje javnih površina i prilaznog puta.

Zbog Petrininog osjetljivog srca 2017. godine godine u sudnicu Općinskog suda u Zadru doveden je tročlani liječnički tim Hitne pomoći s aparatima za oživljavanje. U tom se postupku teretio da je u Primoštenu sumještanina Jerka Radića zavitlao u glavu nunčakama nakon što ga je ovaj prethodno udario šakom u glavu zbog čega je posrnuo.

23. travanj 2024 23:36