StoryEditor
4 kantuna‘NADSTANDARD SOBE‘

Ekskluzivno: 3D vizualizacije proširenja Ortopedske bolnice Biograd na 8000 kvadrata; "Od 1. prosinca zapošljavamo i dva nova ortopeda iz Splita!"

Piše Lada Burčul
22. studenog 2021. - 19:13
3D vizualizacija proširenja Ortopedske bolnice Biograd na 8000 kvadrata‘Tobis-inženjering‘ Zadar

Nakon što je izrađen idejni projekt za nadogradnju i rekonstrukciju zgrade Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu, čije 3D vizualizacije ekskluzivno objavljujemo, raspisan je natječaj i za izradu glavnog projekta, s ishođenjem građevinske dozvole.

Paralelno s objavom ovog natječaja, bolnica se „ekipira“ sa još dva liječnika ortopeda, koji u Biograd dolaze raditi iz Kliničkog odjela za ortopediju KBC-a Split.

- Suglasnost ravnatelja u Splitu za prelazak u našu bolnicu su dobili. Prošli tjedan su kod nas bili na razgovoru, sve smo dogovorili, a ugovore tek trebamo potpisati. To je zapravo sada već samo formalnost, oni bi od 1. prosinca trebali biti naši zaposlenici – kazao nam je u ponedjeljak Mate Kutleša, ravnatelj biogradske ortopedske bolnice.

image
‘Tobis-inženjering‘ Zadar

Kako smo izvještavali, biogradski gradonačelnik i predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice za ortopediju Biograd Ivan Knez je 11 stanova POS-a namijenio deficitarnim kadrovima, u prvom redu ortopedima.

- Mi gledamo dalekosežno. Platit ćemo izradu glavnog projekta bolnice i dobiti građevinsku dozvolu, pa ćemo vidjeti kako dalje. Mi bolnicu ne širimo samo stoga što tamo nedostaje prostora za normalno funkcioniranje, već u perspektivi razmišljamo o zdravstvenom turizmu, odnosno, da bolnica što više bude „samoodrživa“. Neka ide na tržište – poručio je Knez, rekavši da izrada glavnog projekta košta 1,1 milijun kuna, od čega bi po 450 tisuća kuna platili Zadarska županija i Grad Biograd, a preostali iznos okolne općine – Pakoštane, Sv. Filip i Jakov, Tkon i Pašman. Zadarski župan Božidar Longin potvrdio je da je novac u proračunu za biogradsku bolnicu osiguran.

image
‘Tobis-inženjering‘ Zadar

Ravnatelj Kutleša napomenuo je da je početak gradnje ove Ortopedske bolnice bio 1936. godine.

- Obnova je nužna, ali mi imamo viziju i da se značajno proširimo. Uz to, i kadrovski se želimo ekipirati, zbog čega i brinemo da na vrijeme zaposlimo nove ortopede – kazao je Kutleša.

Proširenje bolnice je značajno u kvadraturi: čak osam tisuća četvornih metara predviđeno je za nadogradnju, u prizemlju su predviđeni centralni prijem te hitni prijem, s prostorijom za manje operacijske zahvate i pratećim prostorima – gipsaonicom i snimaonicom. U novi dio zgrade premjestio bi se i fizijatrijski odjel s 19 bolesničkih soba.

image
‘Tobis-inženjering‘ Zadar

Na prvom katu smještena je, prema projektu, jedna operacijska sala s pratećim prostorima, dnevna bolnica, te ukupno 12 bolesničkih soba, uključujući i JIL.

Na drugom katu bile bi prostorije za ravnateljstvo, te pet „nadstandard soba“, a u drugom dijelu još 12 bolesničkih soba.

Idejni projekt izradila je arhitektica Nataša Jozipović iz zadarske tvrtke 'Tobis-inženjering.'

image
‘Tobis-inženjering‘ Zadar
item - id = 1145103
related id = 0 -> 1143833
related id = 1 -> 1141994
22. studeni 2021 19:14