StoryEditorOCM
4 kantunaNOVI TRENUTAK

Enio Meštrović: Preoblikovanje HNK Zadra zakonski nije moguće jer sutra stupa na snagu Pravilnik koji traži pet godina postojanja udruge!

Piše P. O.
13. listopada 2023. - 13:03

Enio Meštrović je danas održao konferenciju za novinare na kojoj je novinarima podijelio Pravilnik o preoblikovanju sportskog kluba – udruge za natjecanje u sportsko dioničko društvo i pritom iznio svoje stavove oko budućnosti HNK Zadra. Taj je Pravilnik objavljen u Narodnim novinama 6. listopada.

- Mi smo za privatizaciju profesionalnog pogona i transparentno trošenje proračunskog novca samo za omladinski pogon. Međutim, ovaj Pravilnik stupa na snagu sutra, 14. listopada i po njemu nije moguće preoblikovanje HNK Zadar u sportsko dioničko društvo iz nekoliko razloga. Prvi od njih je to što u Pravilniku stoji da nije moguće preoblikovanje bez pet godina postojanja udruge, a HNK Zadar je osnovan 2021. godine. Drugo, u Pravilniku se pet godina postojanja traži i kod određivanja temeljnog kapitala budućeg sportskog dioničkog društva i to tako da taj temeljni kapital mora biti najmanje 25 posto svih rashoda kroz pet godina. Dakle, mi jesmo za uređenje zadarskog nogometa i Kluba, ali po Zakonu, rekao je Meštrović i dodao kako je njegova Nezavisna lista tražila da se potencijalnim investitorima da desetogodišnje pravo korištenja, a ne pravo upravljanja i to zato da naknadno ne bi moglo doći do iznajmljivanja.

Meštrović je iznio i još nešto:

- Vidimo da je predloženi investitor Australac, a to znači da ne podliježe pod ingerenciju našeg suda. Tvrtka mu je u Hrvatskoj formirana prije pola godine s temeljnim kapitalom od 20.000 eura, izjavio je Enio Meštrović.

27. travanj 2024 08:37