StoryEditorOCM
4 kantunaPRAVOMOĆNA PRESUDA

Enio Meštrović: Uspio sam se isprovocirati. Kriv sam! Policiji me nije prijavila obitelj 15-godišnjaka kojima sam se ispričao, već čovjek iz HDZ-a!

Piše Iva Ivanac
31. kolovoza 2022. - 12:39

- Uspio sam se isprovocirati. Kriv sam! - kazao nam je Enio Meštrović, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra za kojeg se doznalo kako je 19. srpnja 2019. godina na Bokanjcu udario 15-godišnjaka te je zbog toga u travnju 2020. pravomoćno osuđen za prekršajno djelo narušavanja javnog reda i mira te kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 150 kuna.

- To se dogodilo prije tri godine u vrijeme kada sam bio predsjednik Mjesnog odbora Bokanjac. Nakon niza devastacija po mjestu, zapaljene kućice bućara koja je izgorjela zajedno s rekvizitima, stučenih auta na parkingu kod mehaničara, razbijenih stakala na objektu Vodovoda, razbijene krune bunara koji je nakon toga zatrpan kamenjem i smećem te dva puta razbijenog štanda na pijaci kod igrališta, uspio sam se isprovocirati. Kada ste predsjednik mjesnog odbora puno ljudi od vas traži da se stvari poprave iako na toj poziciji realno nemate velikog manevra, ističe Enio dodajući kako se eksces dogodio nakon što se po drugi put razbijao štand na tržnici. 

Tog dana su ga mještani nazvali da se opet uništava imovina. Otišao je do igrališta sa svojim kolegom Mariom Mrkićem (54) kako bi vidio što se točno događa.

Tamo je zatekao nekolicinu mladića kojima je želio saznati imena. 

- Pitao sam ih imena kako bi sljedeći put, kad se bude razbijala imovina, mogli račun poslati njihovim roditeljima. Neki su htjeli dati imena, a neki nisu pa je uslijedio niz ružnih riječi s obje strane, govori Meštrović. 

U presudi se navodi kako je Mrkić prvotno pokušao udariti 15-godišnjaka nogom u glavu, ali ga je Meštrović u tom naumu zaustavio. Nakon toga je maloljetnik nastavio vrijeđati Meštrovića i Mrkića te mu je Meštrović opalio šamar.

- Moja krivica je što sam se uspio isprovocirati. Dečko je stvarno iz super obitelji i ja sam bio kod njih kad se to dogodilo te se ispričao, govori Enio dodajući kako ga policiji nije prijavila obitelj 15-godišnjeg mladića već čovjek iz HDZ-a, inače mještanin Bokanjca. 

- Prije tog događaja sam im tri puta uzeo izbore za mjesni odbor. Samo su čekali neki moj kiks kako bi me mogli prijaviti. Od tada, kada bi me za bilo kakve nerede mještani zvali, uputio bi ih da događaj prijave policiji, kazao je Enio dodajući kako je za prekršajno djelo narušavanja javnog reda im mira kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 150 kuna, a istu toliku kaznu je dobio i Mrkić koji je na prošlim lokalnim izborima bio kandidat njegove nezavisne liste na 20. mjestu. 

25. travanj 2024 02:09