StoryEditor
4 kantunaULAGANJE U EDUKACIJU

EVN nastavlja stipendirati učenike Strukovne škole Vice Vlatkovića

Piše Zadarski.hr
15. prosinca 2016. - 11:55

U srijedu, 14. prosinca, potpisan je ugovor o suradnji između tvrtke EVN Croatia i srednje Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru. Na ovaj način EVN Croatia nastavlja stipendirati učenike dodjelom dviju stipendija od 500 kuna mjesečno. Učenicima Juri i Josipu Kolčegu na ovaj je način omogućen lakši nastavak školovanja, a stipendiju će primati sljedeće tri godine, do svoje mature. Radi se o učenicima prvog razreda koji se školuju za plinoinstalatere.

Potpisivanjem ugovora nastavlja se dugogodišnja suradnja između EVN-a i Strukovne škole Vice Vlatkovića, a prvi ugovor o stipendiranju učenika potpisan je 2010. godine, nedugo nakon početka radova na izgradnji plinske mreže u Zadru.

„Osim u izgradnju i razvoj plinske mreže u Dalmaciji, EVN potiče i ulaže u edukaciju mladih ljudi od samih početaka izgradnje plinske mreže u trima dalmatinskim županijama. Posebno nam zadovoljstvo pruža stipendiranje učenika koji se školuju za plinoinstalatere jer je u EVN-ovom interesu da ta struka opstane. Sposobne i obučene mlade ljude potrebno je stimulirati da otvaraju svoje obrte te smo sretni što možemo pridonijeti edukaciji mladih naraštaja.“, riječi su Nediljka Bešlića, voditelja podružnice Zadar i Šibenik EVN Croatia Plin d.o.o.

Dosad je EVN izgradio više 80 km plinovoda u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji obuhvaćenim koncesijom i opskrbljuje više do 1 000 korisnika. S ulaganjem vrijednim oko 100 milijuna kuna EVN je jedan od vodećih greennfield investitora u regiji.

27. srpanj 2021 00:20