StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO S PIRA

Evo kako se plesalo u Slivnici na piru: zbog toga je u redakciju Zadarskog.hr jutros opet uletio jedan lik. Rekao je da se zove Šime...

Piše Ivica Nevešćanin
2. prosinca 2020. - 21:02

Pedesetogodišnji Ž.M. iz Slivnice Gornje priveden je u srijedu pritvorskom nadzorniku PU zadarske zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela: u utorak je prijetio smrću novinarki Slobodne Dalmacije i portala Zadarski.hr te je kao organizator vjenčanja u svojoj kući u Slivnici Gornjoj prošle subote prijavljen za širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Naime, u utorak oko podneva u prostorije Dopisništva Slobodne Dalmacije u Zadru i redakcije portala Zadarski.hr Ž.M. je došao u društvu jednog muškarca, nezadovoljan objavljenim člankom o održanom vjenčanju u Slivnici Gornjoj na kojem je bilo oko stotinu uzvanika. Ž.M. je na licu imao masku, predstavio se kao Mujo Hasanbegović te je počeo vulgarno vrijeđati novinare u redakciji nazivajući ih lešinarima i klošarima. Na koncu im je zaprijetio da će ih „ubiti i zaklati k'o mačiće”. Ozbiljne prijetnje smrću kod novinarke su izazvale strah i bojazan za vlastitu sigurnost, nakon čega se 50-godišnjak udaljio iz redakcije.

Nakon što su novinari prijavili incident, policija je u ruku nekoliko sati pronašla sumnjivca i privela ga na ispitivanje. Nakon noći provedene u policiji, kriminalističkom istragom je utvrđeno da je Ž.M. prijetio novinarki, ali i da je u njegovoj kući u Slivnici organizirana proslava vjenčanja za što postoji i video dokaz.

image
Screenshot videa s pira u Slivnici Gornjoj
Zadarski.hr

- Sumnjiči ga se da je u subotu, 28. studenog u Slivnici Gornjoj u svojoj obiteljskoj kući organizirao svadbeno slavlje, a videozapis slavlja je javno objavljen, iako je odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, donesenom od strane Stožera civilne zaštite RH od 27. studenog 2020. godine, naložena obustava održavanja svadbenih svečanosti, na koji način je grubo prekršio mjere naložene navedenom Odlukom te na taj način doveo u opasnost da se zarazna bolesti proširi među ljudima – izvijestili su iz zadarske policije dodavši da je osumnjičeni Ž.M. uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijetnja iz čl. 139. st. 3 u svezi. čl. 2 te širenje i prenošenje zarazne bolesti iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona RH predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Nakon što je prenoćio u policijskoj postaji, 50-godišnjak je u popodnevnim satima priveden kod suca istrage koji mu je odredio mjeru zabrane približavanja četirima novinarkama kao i zabranu približavanja prostorijama redakcije Slobodne Dalmacije i portala Zadarski.hr u Zadru. 

Novinari Slobodne Dalmacije i portala Zadarskog.hr u srijedu su prijavili policiji još jedan nenajavljeni dolazak u redakciju. Oko 9.30 u prostorije je došao mladić u srednjim dvadesetim godinama s maskom na licu. Predstavio se kao Šime i tražio je informacije o incidentu dan ranije. Dok je bio u redakciji ponašao se nervozno i prijeteće, a kad nije dobio ono što je tražio, okrenuo se i napustio prostor dopisništva.

RTL televizija je u svom informativnom programu objavila video s vjenčanja u Slivnici Gornjoj kojeg možete pogledati na ovom linku.

23. travanj 2024 15:05