StoryEditorOCM
4 kantunaSVE PO PLANU

Evo kako teku radovi u sklopu projekta modernizacije i dogradnje Ribarske luke Vela Lamjana na otoku Ugljanu

Piše Lučka uprava Zadar
10. lipnja 2020. - 12:19

Na službenim stranicama Lučke uprave Zadar izvijestili su kako se radovi u sklopu projekta modernizacije i dogradnje Ribarske luke Vela Lamjana, u Općini Kali na otoku Ugljanu odvijaju prema predviđenom planu i rasporedu.

Projektom je planirana dogradnja glavnog lukobranskog objekta (produljenje gata za 27,96 metara na sjevernoj strani, te 25,93 metra na južnoj strani), izgradnja nove obalne trase u duljini 161,59 metara, nadogradnja operativnog veza i zapadne obale za prihvat brodica (dodatnih 140 metara obale), izgradnja Istočne obale za prihvat brodica (nova obalna trasa dužine cca 111 metara), te izgradnja površine za odlaganja ribarske opreme kao i novi kolni pristup.

Do kraja svibnja na glavnom lukobranskom objektu izvedeni su svi podmorski i nadmorski betonski radovi, iskopi i nasipavanja, montirani poleri i lučko svjetlo.

Na obali za prihvat ribarskih brodova napravljeni su svi podmorski i nadmorski betonski radovi uključujući montažu i monolitizaciju predgotovljenih L elemenata za potporni zid prometnice, iskopi i nasipavanja, montirani poleri, ugrađen sustav linijske odvodnje s pripadajućim revizionim oknima i separatorom naftnih derivata, ugrađene sve cijevi za vodu i potrebne šahte, elektroenergetski i elektrotehnički komunikacijski kablovi, Cu užad za uzemljenje, izvedeni svi temelji rasvjetnih stupova te posteljica kolnika od miješanih materijala.

Svi podmorski i nadmorski betonski radovi, iskopi i nasipavanja te montirani poleri na operativnom gatu i zapadnoj obali za prihvat brodica. 

Na istočnoj obali napravljeni su svi podmorski i nadmorski betonski radovi uključujući montažu i monolitizaciju predgotovljenih L elemenata za potporni zid prometnice, iskopi i nasipavanja

Na površini za odlaganje ribarske opreme i kolnom pristupunapravljen je podmorski i nadmorski dio potpornog zida prilazne prometnice, montirani su predgotovljeni L elementi za potporni zid prometnice, parapetni zid, dio podmorskog iskopa u rahlom s odvozom materijala, dio općeg kamenog nasipa i obrambenog kamenometa.

Projekt modernizacije i dogradnje Ribarske luke Vela Lamjana sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 

27. travanj 2024 04:03