StoryEditorOCM
4 kantunaPLANOVI, PLANOVI...

Evo o čemu će na Valentinovo odlučivati Gradsko vijeće Zadra

Piše Iva Ivanac
8. veljače 2023. - 21:45

Iako se iduća sjednica Gradskog vijeća održava na Valentinovo, ljubavi i međusobnog poštovanja zasigurno će nedostajati. Ovoga puta na vijeću će se po tko zna koji put naći točka o Izradi II. izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Tehničkog školskog centra Zadar. Ta je točka na Vijeću rušena već nekoliko puta jer su vijećnici mislili da se njome omogućava četvorotračna cesta kroz Vruljicu. Međutim nakon sastanaka koje je organizirao predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić, vijećnici su shvatili kako je o toj cesti već davno odlučeno te kako ovaj plan ne utječu na nju. 

- Što se tiče Tehničkog školskog centra, mi smo dobili njihovo pismo namjere da se ide u Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja Tehničkog školskog centra. S obzirom da je Tehnički centar, postojeću zgradu na toj lokaciji stavio u funkciju radionice za soboslikare, a sada je želi dodatno izgraditi, rekonstruirati i opremiti, podnijeli su zahtjev da se ide u izmjene plana i ta bi se zgrada, u budućim izmjenama trebala rekonstruirati, nadograditi i staviti u daljnju funkciju. Drugi razlog zašto je potrebno ići u izmjene je polivalentna dvorana, odnosno njena fazna izgradnja. Županija je kandidirala izgradnju zatvorenog sportskog objekta na europske fondove i ukoliko bi se dobila sredstva za izgradnju dvorane, bez izmjena plana nije ju moguće izgraditi. Treći razlog jest to što je privatna osoba podnijela zahtjev da se zabrani rušenje objekta na tom području u kojem jedna osoba sada živi, a tome će se raspravljati onog trenutka kada plan bude izrađen i bude pred gradskim vijećnicima, objašnjavao je pročelnik Darko Kasap na jednoj od prošlih sjednica vijećnicima.  

Na sjednici će se naći i Urbanistički plan uređenja sportsko rekreacijskog središta Višnjik kojim će se, potvrde li je vijećnici, omogućiti izgradnja "menze" koju je unajmio Turisthotel. "Menza" se planira pretvoriti u zgradu u kojoj će se nalaziti ugostiteljski sadržaj, uredski prostori i muzej košarke. Također ovaj plan utječe na to da se iz dječjeg parka izmješta planirana gradnja hotela i seli na vrh parkinga izna dvorane Krešimira Ćosića. Donošenjem ovog plana se stvaraju i uvjeti za izgradnju polivalentne dvorane na "plavom terenu" koja će se koristiti u malonogometne i rukometne svrhe i u kojoj će biti stolnoteniska i boksačka dvorana. 

Na Vijeću će se naći i Prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja luka Kožino – Primorje. Donošenjem ovog plana ostvarit će se preduvjeti za izgradnju luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Kožino – Primorje.

Zbog 80 postotne izgrađenosti van snage bi se trebala staviti dva plana DPU industrijsko skladišno servisne zone autocentar  i DPU sportsko rekreacijskog središta Višnjik. 

 

25. travanj 2024 03:07