StoryEditorOCM
4 kantunaKOME IDE NOVAC?

Evo popisa udruga kojima je Županija dala potpore: iz igre ispali Caritas, Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a, Udruga za Down sindrom...

Piše P.O.
23. ožujka 2020. - 20:51

Na temelju Odluke o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge iz sredstava  proračuna Zadarske županije, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade objavio je rezultate Javnog poziva za prijavu programa i projekata udruga u Zadarskoj županiji za dodjelu financijske za 2020. I to za područje zdravstva, socijalne skrbi i humanitarnog rada. Potpore su odobrene sljedećim udrugama.

-UDRUGA  SLIJEPIH ZADARSKE ŽUPANIJE (Odobreni iznos: 25.000 kuna)

-UDRUGA  TJELESNIH INVALIDA ZADARSKE ŽUPANIJE (25.000 kuna)

-UDRUGA OSOBA OSTECENA  SLUHA ZADAR (20.000 kuna)

-MATICA UMIROVLJENIKA ZADARSKE ŽUPANIJE (20.000 kuna)

-UDRUGA NADA ZADAR (20.000 kuna)

-COMUNITA MONDO NUOVO (15.000 kuna)

-UDRUGA OSOBA S INTELEKTUALNIM  TEŠKOCAMA  SVJETLO (15.000 kuna)

-LIGA PROTIV RAKA ZADAR (10.600 kuna)

-UDRUGA  DJECE  OBOLJELE  OD  DIJABETESA  I NJIHOVIH  RODITELJA CUKRIĆI-ZADAR (10.000 kuna)

-UDRUGA  INVALIDA I OSOBA  S TESKOCAMA U RAZVOJU  "ZAJEDNO"­ BENKOVAC (10.000 kuna)

-UDRUGA ZA AUTIZAM ZADAR (10.000 kuna)

-TRIATLON KLUB ZADAR (7.400 kuna)

Ukupno je pristiglo 30 prijava, a sve su pristigle pravovremeno i u zadanom roku. Uvidom u dokumentaciju prijavitelja, kao i u Registar udruga i druge odgovarajuće registre, administrativnu provjeru sukladno formalnim uvjetima, stoji u županijskoj odluci, „nisu prošli i nisu ušli u daljnji postupak ocjenjivanja“ Caritas Zadarske nadbiskupije, Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Zadarske županije, Hrvatsko rusko društvo prijatelja Zadar, Porat-udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji, Udruga Ahmisa, Udruga za Down sindrom Zadarske županije, Udruga za osteoporozu Zadar, Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije i Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar.

Povjerenstvo je jednoglasno zaključilo kako je nakon postupka administrativne provjere u postupak ocjenjivanja prijavljenih programa i projekata ušao 21 prijavitelj, a zbog nedovoljnog broja bodova u postupku ocjenjivanja prijava programa i projekata udruga odlučilo ne odobriti financiranje programa/projekata  sljedećih udruga: Udruga Matice umirovljenika Biograd na Moru, Udruga Sol-Olib, Udruga dobrovoljnih darivatelja krvi Kali, Etno udruga DAN Pakoštane, Košarkaški klub osoba s invaliditetom "Zadar", Udruga „Posedarje moje", Udruga za promicanje hrvatsko-talijanske suradnje "Pontem" Zadar, Udruga roditelja „Korak po korak" Zagreb, Udruga za poboljšanje kvalitete života i razvoj ljudskih potencijala „Perspektiva" Zadar.

S udrugama koje su ostvarile pravo na financijsku potporu sklopit će se pojedinačni  ugovori kojima se ureduju međusobna  prava i obveze u svezi odobrenih potpora. Prijavitelji imaju pravo na prigovor u roku od 8 radnih dana od dana objave ovih rezultata, a on se može podnijeti „isključivo na proceduralnu povredu natječajnog postupka, dok se ne može podnijeti na sadržaj odluke o neodobravanju  sredstava ili visini sredstava“, objavili su iz Zadarske županije.

Dakako, „prigovor ne odgađa izvršenje Odluke i daljnju provedbu natječajnog postupka“.

 

16. lipanj 2024 16:54