StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: NASTAVLJA SE TEROR NAD KUPAČIMA NA KOLOVARAMA

Evo prvog komunalnog zadatka za novog gradonačelnika Dukića: hoće li imati snage da ga riješi?

Piše IN
25. lipnja 2017. - 15:15
IMAG0295

Evo jednog malog zadatka za novog gradonačelnika Branka Dukića. Zadatak je doduše stari, ali ga nitko od njegovih prethodnika nije nikad ni pokušao riješiti pa mu ostaje kao naslijeđeni izazov i u debelom 21. stoljeću. Zadatak se zove: uvođenje komunalnog reda na plažu Kolovare.

Ne, dakako, na onaj dio Kolovara kojeg su kompanjoni bivšeg gradonačelnika pod nikad razjašnjenim okolnostima dobili u neku vrstu koncesije/zakupa/upravljanja, nego onaj jadni komadić zelenila u gradskom vlasništvu između Zavoda za javno zdravstvo i restorana Zara Beach na kojeg odlaze obični smrtnici.

Taj dio gradskog zelenila - o kojem smo na ovom mjestu već više puta pisali i upozoravali - najveći je gradski javni WC za ljude i životinje. Tu je dozvoljeno baš sve i svašta i to svakome. Tamo je najnormalnije da se automobili parkiraju na pola metra od glave kupača iako se debelo nalaze u "zelenoj" zoni. Tamo bez problema dolazi tko god hoće i kada hoće (24 sata) a alkoholom i preglasnog glazbom i raspali je tako da kupači , ali i obližnji stanari, godinama moraju trpjeti nepodnošljivi teror jer nemaju kome da se obrate niti imaju ikoga od nadležni službi da im pomogne.

Sve to zahvaljujući poznatoj zadarskoj filozofiji "objesi mačku o rep". Što se više žališ, to je nered veći. Tipično. Lako je hvatati "kriminalce" koji preko Facebooka prijete domaćim glavešinama, veći je problem rastjerati par delikvenata! 

Apeliramo za malo reda i mira. Za malo pristojnosti na rijetkim zadarskim plažama, pogotovo uređenim plažama, pogotovo javnim, nekoncesioniranim plažama.

Na sve ovo potakle su nas slike naših čitatelja koje smo jutros dobili s Kolovara gdje je grupa domaćih primitivaca navezla auto na zelenu površinu iznad glava kupača i raspalila glazbu da se čuje do Molata, a u njihovom opuštanju na štetu svih drugih pomaže im i pozamašna količina alkohola. Njima je, naravno, dobro, a drugima se gadi.

Tako to kod nas funkcionira. Divlji i primitivni tjeraju dobre i pitome, a instuitucije vrte palčevima i pitaju se: koji su naši?

05. svibanj 2024 21:00