StoryEditorOCM
4 kantunaOPĆINA SALI

"Šimičević daje proturječne i neistinite izjave. Govori da je podnio tužbu zbog "izbačenih stvari", a zahtijeva predaju ključeva od stana"

Piše Zadarski.hr
18. kolovoza 2023. - 17:53

Nakon istupa saborskog zastupnika Rade Šimičevića, zatražili smo i očitovanje Općine Sali o stanu namijenjenom nastavnicima saljske osnovne škole. Očitovanje Općine Sali donosimo u cijelosti.

Gospodin Šimičević daje proturječne izjave, pa tako prvo na izravno pitanje „niste tražili stan u vlasništvo?“ odgovara prvi put „nisam“, a onda na ponovljeno isto pitanje odgovara „jesam“. Čitatelji sami mogu procijeniti vjerodostojnost tih i ostalih navoda g. Šimičevića.

G. Šimičević daje i neistinite izjave, pa tako u više navrata navodi da je podnio tužbu „radi izbačenih stvari“. Međutim, iz njegove tužbe u predmetu koji se vodi pred sudom u Zadru jasno proizlazi da g. Šimičević zahtijeva predaju ključeva od stana, dakle traži posjed nad stanom. U tužbi uopće ne spominje stvari od „sentimentalne vrijednosti“, pa tako ni „uniformu iz Domovinskog rata“ ili „oko 500 gramofonskih ploča“.

G. Šimičević na više mjesta neistinito navodi da je njegova supruga „dobila stanarsko pravo“. Njegova supruga Vesna nije stekla stanarsko pravo i nije „formalni nositelj stanarskog prava“ na predmetnom stanu nego je stan u Salima koristila na temelju ugovora s Osnovnom školom u Salima, dok je bila u radnom odnosu kod iste kao nastavnik, kao i sam g. Šimičević.

Posebno se napominje da je trenutnom sudskom postupku radi smetanja posjeda prethodio zemljišnoknjižni postupak obnove zemljišne knjige za k.o. Sali koji je pokrenut 2016. i trajao je do 2022. Ni u jednom od ova dva postupka, do današnjeg dana, supruga g. Šimičevića nije dostavila dokaz o postojanju stanarskog prava na predmetnoj nekretnini. Takva činjenica ne proizlazi ni iz imovinske kartice g. Šimičevića, kao saborskog zastupnika.

Predmetni stan je na temelju ugovora s osnovnom školom u Salima koristila i g. Jagoda Gaćina, također nastavnik, a za koju g. Šimičević u razgovoru navodi da je „njihova vjenčana kuma“. Svi ugovori o korištenju nastavničkih stanova su dostupni kod Osnovne škole „Petar Lorini“ u Salima, njihovog bivšeg poslodavca.

Konačno, g. Šimičević na više mjesta neistinito navodi i da su „njihove stvari izbačene na cestu“. Sve stvari koje su zatečene u predmetnom stanu nakon što je isti napustila g. Jagoda Gaćina zbog odlaska u mirovinu, Općina Sali je, kao vlasnik stana, spremila u posebno spremište radi čuvanja.

Pored ovoliko neistinitih navoda iz razgovora s g. Šimičevićem, sigurno je da g.Šimičević nije rekao čitateljima portala Zadarski.hr „što je prava istina“.

S poštovanjem,

OPĆINA SALI

03. svibanj 2024 00:42