StoryEditorOCM
4 kantunaOBJEKT IZ 1934

Grad Benkovac srušio je Dom kulture, dobio milijune iz EU za obnovu, a ja vas pitam: gdje je nestalo 1000 kubika benkovačkog kamena sa srušene zgrade?

Piše L.B.
29. lipnja 2022. - 17:26

- Grad Benkovac srušio je Dom kulture, za čiju je obnovu povukao milijune iz EU fondova. Rušenje se dogodilo navodno zbog loše statike objekta. E sada, umjesto rekonstrukcije i dogradnje prepoznatljive zgrade iz 1934.g., u koju je bilo ugrađeno 1000 metara kubičnih benkovačkog kamena, izgradit će se novi Dom opločen keramičkim pločicama koji bi, identitetski, mogao biti bilo gdje na svijetu, od Aljaske do Sidneya. Želim odgovor na pitanje gdje se nalazi tisuću kubika benkovačkog kamena sa srušene zgrade? - pitala je na Aktualnom satu sjednice Županijske skupštine u srijedu vijećnica SDP-a Vedrana Mišković.

Ona je zatražila odgovore na još neka pitanja, za što joj je rečeno da će ih dobiti u pisanom obliku. 

Mišković je pitala kada je izdana prva građevinska dozvola za rekonstrukciju i dogradnju Doma, s obzirom da je glavni projekt iz 2010., te da li je građevinska dozvola bila važeća kad su započeti radovi. 

- Da li je Grad Benkovac prijavio radove na uklanjanju građevine? Jesu li zatraženi posebni konzervatorski uvjeti? Kako je moguće da je 2020.g. srušena zgrada koja je od 2015. dio kulturno – povijesne cjeline grada Benkovca? - zaredala su pitanja.

- Da li je 2021. ishođena izmjena i dopuna građevinske dozvole za rekonstrukciju i dogradnju ili za izgradnju Doma kulture? Ovo pitam zato što je u EOJN 18.03. 2022. objavljena obavijest o dodjeli ugovora u projektu rekonstrukcije i dogradnje Doma kulture u Benkovcu, zgrade koje više nema - navela je Mišković.

Odgovore će čekati do slijedeće sjednice Županijske skupštine.

18. travanj 2024 09:27