StoryEditorOCM
4 kantunaMOGUĆ JE PREOKRET

Grad poništio dva natječaja, ali na "Višnjiku" traže novi način za postavljanje "balona" nad tri teniska terena: javili su se proizvođači!

Piše Zadarski.hr
11. travnja 2022. - 22:07

Nakon što je Grad Zadar poništio i drugi natječaj za nabavku balona kojim bi se zatvorila tri betonska teniska terena na Višnjiku, došlo je do preokreta! Na Višnjiku su, čini se, pronašli način da se tenis u Zadru ipak zaigra pod „kupolom”.

-Žao nam je što postupak nabavke balona za tri terena, u kojem su postupku sudjelovali Grad Zadar i Ministarstvo turizma i sporta, nije dovršen na prvotno željeni način. Po spoznaji da je donesena odluka o prestanku toga postupka, u ŠC Višnjik javili su nam se međunarodne teniske agencije i nekoliko proizvođača balona. Voljni su sudjelovati u razgovorima o pronalaženju najboljeg mogućeg rješenja da se taj projekt ostvari. ŠC Višnjik odmah će poslije tih razgovora sve prezentirati Gradu Zadru koji je vlasnik ŠC-a Višnjik. Izražavamo vjeru da će poslije toga moći početi i taj projekt čijom bi realizacijom tri terena s tvrdom podlogom dobila, u skladu sa svim sigurnosnim i drugim aspektima, najsuvremenije opremljeni balon, kaže direktor Višnjika Denis Karlović.

Na Višnjiku procjenjuju da je postavljanje balona iznad tri terena s tvrdom podlogom bitan korak za planirani razvoj i čvrsto pozicioniranje ŠC-a Višnjik u vrhu tenisa. Organizacija i uspješna provedba dvaju polufinala Davisova kupa, velikog turnira Adriatour, UTR-ovih turnira već drugu godinu uzastopce, te niz drugih domaćih i međunarodnih natjecanja i drugih teniskih sadržaja, potvrde su da je teniski podkompleks u ŠC-u Višnjik prikladan i za najveća natjecanja, kao i za pripreme.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Očekuje se s pravom da se teniska infrastruktura na Višnjiku učini prikladnom da u bliskoj budućnosti i dugoročno omogući organizaciju turnira i priprema, napose darovitim i perspektivnim hrvatskim igračicama i igračima, optimalne uvjete tijekom cijele godine. Istodobno i teniski sport u Zadru dobio bi još bolje uvjete za širenje, popularizaciju i razvoj.

Za organizaciju velikih međunarodnih priredaba koje su u kalendaru svjetskih teniskih organizacija (ATP, WTA i slično) bit će u budućnosti nužno oko središnjega terena podignuti tribine i ostalu infrastrukturu. No, u ovom trenutku taj zahvat nije u prvom planu jer je ŠC Višnjik dokazao da i takve priredbe može organizirati s alternativnim prostorom za svlačionice (Dvorana Krešimira Ćosića), te montažnim tribinama.

20. travanj 2024 15:06