StoryEditorOCM
4 kantunaDOBRE VIJESTI ZA ZADARSKE PODUZETNIKE

Grade se dva nova poslovna inkubatora!

Piše AVŠ
6. veljače 2018. - 22:30
ainkubator

Za zadarske poduzetnike, pogotovo one koji se bave inovacijama, 2018. godina počela je odličnim vijestima. Županijskoj tvrtki INOVacija odobreno je financiranje Centra za kreativne industrije koji se planira graditi u Zadru, a gradska tvrtka Inovativni Zadar kreće s izgradnjom još jednog poslovnog inkubatora, i to na Bilom brigu.

No, krenimo redom, s Centrom za kreativnu industriju čiju je projektnu prijavu pripremila ustanova INOVAcija, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta financirat će projekt s 19,97 milijuna što je 83 posto od ukupne vrijednosti projekta koja iznosi 24,4 milijuna kuna.

Sektor kreativne industrije prepoznat je kao područje velikog potencijala u Gradu i Županiji, a budući centar zamišljen je kao specijalizirani poslovni inkubator s težištem na audiovizualnoj industriji i IT industriji. U navedenom prostoru bit će smješten i Filmski ured Zadar koji će, zahvaljujući modernoj poduzetničkoj infrastrukturi, moći proširiti svoje usluge logističke podrške filmskim ekipama.

Tijekom veljače očekuje se potpisivanje ugovora o financiranju između Ustanove INOVAcija i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a projekt će se provoditi 24 mjeseca. Nositelje je INOVAcija, partner je Zadarska županija, a suradnici Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije te Hrvatski audiovizualni centar HAVC.

Prije nekoliko dana, Inovativni Zadar raspisao je javni natječaj za izradu glavnog i izvedbenog projekta zgrade novog poslovnog inkubatora jer su kapaciteti onog postojećeg na Bokanjcu konstantno popunjeni. Novi inkubator gradit će se na gradskom zemljištu površine 3680 metara četvornih na Bilom brigu, jugoistočno od Osnovne škole Zadarski otoci. Za realizaciju ove investicije, Inovativni Zadar na raspolaganju ima 29,4 milijuna kuna i to iz EU fondova odobrenih Gradu za ITU mehanizme.

Osim izgradnje novog inkubatora, rekonstruirat će se i onaj postojeći na Novom Bokanjcu za koji je od Ministarstva gospodarstva već dobiveno bepovratnih 6,2 milijuna kuna.

23. travanj 2024 10:28