StoryEditor
4 kantunaZARAŽENA BIOGRAJKA

Gradonačelnik Biograda zatvorio gradsku upravu! ‘Kod nas radi jedan član te obitelji, zaposlenike sam poslao u samoizolaciju, slijedi dezinfekcija‘ 

Piše Ivica Nevešćanin
18. ožujka 2020. - 11:51
Trg ispred zgrade gradske uprave u Biogradu Luka Gerlanc/Cropix

Nakon što je objavljeno da je prva osoba zaražena korona virusom s području Biograda, gradonačelnik Ivan Knez u 11 sati je zatvorio gradsku upravu i sve zaposlenike poslao u samoizolaciju. Naime, sumnje se da je jedna od zaposlenika gradske uprave bio u kontaktu sa zaraženom djevojkom. 

- Ovo je prevencija. Naš zaposlenik je u rodbinskoj vezi sa zaraženom djevojkom, ali on pak tvrdi da od njenog povratka u Hrvatsku nije s njom bio u kontaktu. Ona naime živi s roditeljima, a on živi sa svojom obitelji u drugom dijelu kuće – kazao nam je gradonačelnik Knez.

Gradonačelnik podsjeća da je Biograd bio prvi grad u županiji koji je počeo provoditi oštre mjere prevencije protiv širenja korona virusa. Prije 15 dana uveli su mjeru zabrane ulaska građana u gradsku upravu, zatvorili su knjižnicu i druge javne ustanove, a prvi su zatvorili ugostiteljske objekte.

- Cijela zgrada će proći dezinfekciju. Nadam se da neće biti nikakvih posljedica, ali u ovakvoj situaciji nikada ne možete biti sto posto sigurni. Apeliram na građane da ne dižu paniku, da se ponašaju sukladno preporukama nacionalnog i županijskog civilnog stožer jer ovakvo stanje je bilo očekivano i nažalost moramo biti spremni na novooboljele. Samo zajedničkim naporima i pridržavanjem mjera možemo se nositi s ovom nedaćom, a ja i svi mi koji imamo javnu odgovornost dat ćemo sve o sebe da se to što manje osjeti na život građana – kazao nam je gradonačelnik Biograda.

#BIOGRAD#KNEZ IVAN

Izdvojeno