StoryEditorOCM
4 kantunaSKANDAL NA TRGU

Gradonačelnik Branko Dukić nije dao suglasnost za potpisivanje peticije kojom se traži smjena direktora Turističke zajednice Marija Paleke!

Piše P.O.
19. travnja 2022. - 11:44

Gradonačelnik Branko Dukić nije dao suglasnost na zahtjev "Inicijative za Poluotok" kojim je traženo postavljanje štanda za prikupljanje potpisa pod peticiju kojom se traži smjena direktora Turističke zajednice Grada Zadra Marija Paleke!

Ta nam je vijest potvrđena u gradskoj upravi odakle su nam pojasnili da je "Inicijativa za Poluotok" najprije emailom poslala zahtjev u kojemu nisu bili navedena imena pokretača inicijative, ali su nakon upozorenja naknadno dostavili pismeni zahtjev u kojem su imena navedena, ali to nije promijenilo mišljenje gradonačelnika Dukića. 

-S ciljem napretka turizma u Zadru, ali i boljeg suživota stanovnika grada, turista i svih pružatelja usluga u turističkom sektoru, smatramo da je potrebno postaviti na čelo Turističke zajednice osobu koja će raditi u tom smjeru, osobu sa stručnim znanjem te vizijom održivog razvoja kvalitetnog turizma. Sadašnji direktor Mario Paleka svojim radom nije napravio nikakav pomak u željenom smjeru, dapače, iz godine u godinu život na Poluotoku umire, a sam se Grad pretvara u kulisu i odredište masovnog turizma. Stoga predlažemo njegovu smjenu te vas pozivamo da svojim potpisom podržite tu inicijativu, stoji u tekstu peticije koju su građani trebali potpisivati.

Trenutno nije poznato obrazloženje Dukićeve skandalozne odbijenice, ali ovo je prvi put da gradska uprava nije odobrila neku lokalnu građansku inicijativu za potpisivanje peticije! Istina, jednom nije prošao sličan zahtjev Mosta za organizaciju referenduma, ali se radilo o nacionalnoj inicijativi koja nije prihvaćena ni u nekim drugim hrvatskim gradovima.

Sada treba očekivati reakciju pokretača peticije među kojima su Igor Čupahin, Lada Šokota, Frane Brajković, Venci Jurin i brojni drugi nezadovoljni stanovnici Poluotoka.

 

25. travanj 2024 07:07