StoryEditorOCM
4 kantunaVUČETIĆ PREDSJEDNIK

Gradonačelnik Dukić: ‘Nisu mi ruke sputane. Očekujem od Akcije mladih i SDP-a da glasuju za dobre projekte, a ne protiv jer dolaze od HDZ-a‘

Piše MGM
21. lipnja 2021. - 12:00

Gradonačelnik grada Zadra, Branko Dukić, nakon konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća komentirao je kako će u buduće izgledati rad gradskog parlamenta, prvi put u 30 godina bez HDZ-ove većine.

- Vjerujem da će ovo biti interesantna godina. Moramo se svi učiti. Ništa se nije znalo do samog kraja, a vjerujem da će tako izgledati i daljnje sjednice. Mislim da će biti dosta rasprava, ali vjerujem da neće biti većih problema – rekao je Dukić.

Dodao je kako očekuje podršku na velikim projektima te da će vijećnici imati pozitivan stav bez destrukcije.

- Vjerujem da nitko nema ništa protiv razvoja grada Zadra – istaknuo je Dukić, a novinari su ga podsjetili kako novi predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić, obećava tvrdu kohabitaciju i ujedinjenje protiv HDZ-a.

- Nisam stekao dojam da će to podržati nezavisni Enio Meštrović. Očekujem od Akcije mladih i SDP-a da glasuju za dobre projekte, a ne protiv njih samo zato jer dolaze od strane HDZ-a. Pustili smo stvari da se odvijaju bez nekih pritisaka, bez silovanja, jer smo svjesni da kad bi se dogodili prijelazi vijećnika u druge klubove, da bi to izazvao revolt kod svih – istaknuo je Dukić, a novinari su ga pitali osjeća li se da su mu ruke vezane jer će morati ”moliti” za svaki potez u Gradskom vijeću.

- Ja ne vidim da su mi ruke sputane. Ovdje se radi o komunalnim projektima, a ne o ideološkim problemima. Želimo razvijati ovaj grad, kako je najbolje i ja i dalje ne vidim nikakvih problema – naglasio je te dodao kako očekuje od svih gradskih vijećnika da budu konstruktivni.

- Normalno da će neke točke padati, neke će prolaziti. Ali to je Gradsko vijeće: to je politička arena i svjesni smo toga – zaključio je Dukić.

ZAŠTO SMO POVUKLI MILINA...

Novinari su upitali Dukića zašto je HDZ povukao u posljednji trenutak prijedlog za predsjednika vijeća?

- Kad je Radeta povukao svoj, ostao je prijedlog Enija Meštrovića, na što smo mi reagirali povlačenjem svog, što mislim da je sasvim u redu. U rukama Meštrovića bio je taj ”alat” da predloži predsjednika Gradskog vijeća. Politika traži odgovornost i odlučnost, on je dao svoj glas Vučetiću i poštujemo to – rekao je Dukić i zaključio kako će se najbolje vidjeti pri glasanju za proračun kako će ovogodišnje Gradsko vijeća uspjeti.

19. travanj 2024 23:55