StoryEditorOCM
4 kantunaBEŠĆUTNO ZARAĐIVANJE

Istog dana kada je poginuo mladić "Ledana" je nastavila raditi kao da se ništa nije dogodilo! Radeta: Zašto je glazba prestala na pola sata?

Piše Iva Ivanac
8. srpnja 2022. - 12:39

Gradski vijećnik Daniel Radeta (SDP), kod kojeg je bio smješten 20-godišnji Irac koji je život izgubio u padu s bedema, sinoć je za Dnevnik Nove TV kazao kako postoje indicije da su u klubu "Ledana" znali za nesretni događaj jer je između jedan i dva sata u noći, glazba bila ugašena na pola sata.

S Radetom smo provjerili odakle mu te informacije i je li ih prenio policiji.

- Postoje indicije da se glazba u tom periodu zaustavila na period od pola sata da bi kasnije nastavila uredno svirati. To definitivno treba rasvijetliti. U klubu postoje kamere i lako se može provjeriti ta informacija, ali i vidjeti što se točno dogodilo. Ukoliko snimke  postoje, one trebaju doći do policije i javnosti, ako ne dođu, onda za to sigurno postoji razlog, istaknuo je Radeta kojeg je potresla smrt njegovog gosta. 

- Informaciju da je glazba bila ugašena dobio sam od poznanika koji su bili tamo. Boli me što smo više puta upozoravali na problematiku tog prostora i nezaštićenosti bedema na tom mjestu. Iz Grada Zadra govore da su tražili suglasnost za postavljanje ograda, ali su iz Ministarstva kulture i medija jasno rekli da nikakva suglasnost za postavljanje ograde na tom prostoru nije tražena, kazao je Radeta.  

Unatoč smrti 20-godišnjeg Irca koja se dogodila u noći sa srijede na četvrtak, u četvrtak navečer Ledana je radila kao da se ništa nije dogodilo. 

U petak ujutro održana je i konferencija za medije Akcije mladih u Perivoju kraljice Jelene Madijevke, a okupljeni su mogli vidjeti kako se ni u petak ujutro nitko nije potrudio taj prostor zaštiti privremenom ogradom. 

22. travanj 2024 23:13