StoryEditorOCM
4 kantuna"RAT NA TWITTERU"

Grmoja: "Vučetić laže, izbacio sam ga iz Mosta"; Vučetić: "Grmoja je korisni idiot HDZ-a i parazitira na proračunu, a tješi ga saborska plaća”

Piše P.O.
12. listopada 2022. - 20:33

Gostovanje Stipe Petrine u „Bujici” podgrijalo je mjesec dana star „twit rat” između Nikole Grmoje i Marka Vučetića za kojega Grmoja tvrdi da ga je nogom izbacio iz Mosta, pa „još uvijek cvili i plače”. Grmoja kaže da je Vučetića izbacio nakon što mu je išao prodati priču da je najbolji za predsjednika Mosta i da će mu pomoći da smijeni Božu Petrova i preuzme Most, jer u politici nema prijateljstva.

Kako je Vučetić to demantirao, Grmoja ga je prozvao da laže i mijenja priču, pa zaslužuje biti raskrinkan. Potpuno si nevjerodostojan i svoje umne vratolomije možeš prodavati onima koji te ne poznaju, poručio je Grmoja Vučetiću.

Međutim, Vučetić podsjeća da 2017. uopće nije bio član stranke već je tražio nešto posve drugo, ali je to Grmoja odbio da bi zadržao 17 umjesto 6.000 kuna plaće.

- Naravno da 2017., kada sam rekao da svi zastupnici, tada većinom nezavisni, iz Kluba Mosta damo ostavke i da na naša mjesta dođu drugi zastupnici, to Grmoja nije mogao prihvatiti, baš kao što ni sada to isto ne može zamisliti jer bi prestao biti ono što u svojoj osnovi jest - parazit na proračunu koji učvršćuje HDZ. Kada bih Nikolu Grmoju trebao opisati u jednoj rečenici, ona bi glasila: Grmoja je korisni idiot HDZ-a koji razbija desnicu, parazitira na proračunu i ima fobiju od same pomisli da Mario Kapulica ide na poligraf. Toliko o njemu i njegovoj istini, kaže Vučetić dodajući da ne postoji jedan nego mnogo Grmoja.

-Jedan Grmoja bježi pred Plenkovićem, drugi kapitulira pred poligrafskom istinom notornog Kapulice, treći se sramoti kao sudionik bizarnog skupa navodnog prosvjeda protiv HDZ-a koji je učvrstio HDZ, četvrti koristi državni stan kako bi u njega, gotovo besplatno, smjestio obitelj, peti negira odgovornost za štetu u milijardama kuna zbog inzistiranja na arbitraži za Inu, šesti negira prava LGBT populacije, sedmi smatra da je nenošenje kravate politički program, osmi nosi kravatu jer je odgovoran, deveti filozofiju smatra šupljom, deseti pluta u političkoj šupljini filozofa koji su Most na prošlim izborima spasili, jedanaesti podržava Putina, dvanaesti kritizira one koji podržavaju Putina itd. Ono što povezuje sve Grmoje različitih generacija je transgeneracijska kleptomanija. Politika je plutajućem i sebezaboravljajućem Grmoji ekskluzivna prilika da ukrade istinu o vlastitom životu, a to je život kukavičluka, straha i vječitog podavanja HDZ-u, i da se, makar kratko, identificira s prividom, kako se to kaže, relevantnog političkog subjekta iako je ta relevantnost potpuno groteskna, ocjenjuje Vučetić po kojemu su Grmoju odbacili i „Bujica” i Plenković.

- Budući da je Grmoja, u političko-vrijednosnom smislu, krajnje desni sijamski blizanac HDZ-a, sada se nalazi u stanju očaja zbog toga što ga je zli kirurg Plenković odvojio od HDZ-a. To je temeljni i glavni razlog njegovog političkog ludovanja. Odbačen je, ostavljen, napušten i nevoljen, a silno želi opet biti združen s HDZ-om - jasno, bez Plenkovića. Ono što ga tješi je plaća saborskog zastupnika, koja je tri puta veća, a ako tome pridodamo i naknadu za financiranje političkih aktivnosti zastupnika, ona je čak osam puta veća od nastavničke plaće. Jedan Grmoja bi mogao živjeti od jedne plaće, mnogim Grmojama trebaju mnoge plaće, a i besplatni državni stan, zaključuje ovu fazu debate Marko Vučetić.

25. travanj 2024 01:49