StoryEditorOCM
4 kantuna‘NAVIJAČI SA JUGA‘ (2)

Gunjević prosipa patetiku kao u celebrity razvodima. Prestanite više mazati oči javnosti i igrati na emocije. A vi i dalje prodajete maglu!

Piše Zadarski.hr
3. veljače 2023. - 09:58

Anonimni "Navijači sa Juga" reagiraju na izjave direktora KK Zadar Davida Gunjevića iznesene na tiskovnoj konferenciji. Njihovo prvo obraćanje imalo je naslov "Kud plovi ovaj brod", a novo su naslovili "Kud dalje plovi ovaj brod". Prenosimo ga u cijelosti.

Očekivana je bila reakcija direktora kluba i njegovih poklonika koji i dalje KK Zadar doživljavaju kao igračku budući da rade ili misle da rade posao oko kluba koji prije nikad nisu mogli ni zamisliti.

Toliko patetike u objavama, žaljenja i igranja na emocije viđeno je jedino u celebrity razvodima poput onog između Angeline Jolie i Brad Pitta.

Pa da ne skrenemo s kursa, postavljamo opet pitanja na koja direktor Gunjević nikad nije ni dao konkretne odgovore:

- Koliki je budžet KK Zadra, jer se cifra, koja se prvotno spominjala i ona zbog koje direktor Gunjević svakodnevno pohodi urede u poglavarstvu kao vjernici u Međugorju, uvelike razlikuju

- Je li posljednji čin kojim se najavljuje rezanje i raskidanje ugovora odigran planski budući su otprije znali da obveze neće i ne mogu izvršiti pa su na krilima dobrih rezultata i rada trenera Jusupa i ekipe "zavlačili" igrače da bi sad odjednom donijeli odluku o "drastičnim mjerama" nakon što je praktički osiguran ostanak u ABA ligi, a otpuštanje igrača i osipanje kadra će biti jako dobar alibi za eventualni neuspjeh u prvenstvu, Kupu Krešimira Ćosića?

- Direktor kao i njegova svita koja svim silama nastoje dati do znanja da je u klubu situacija po pitanju morala i zajedništva nikad viđena, izazivaju podsmijeh i ruganje što KK Zadar to ne zaslužuje jer je klub institucija iznad svih njih

- Zašto se još uvijek nije izašlo s konkretnim podacima o sponzorskim ugovorima za koje je zaslužan direktor Gunjević budući da je njegov primarni zadatak pri dolasku u klub bilo poslovanje kluba, pokretanje marketinškog odjela i niz drugih akcija koje se tiču kluba i njegovog djelovanja kao poslovnog subjekta jer nije doveden da bi se slikao, objavljivao PR-članke ili se bavio strukom.

- Koliki je iznos onih famozni 5%  sponzorskih ugovora kojih se direktor "odriče i poklanja klubu"?

U ovom prvom nema nikakvog radnog iskustva pa nas ni ne čudi da neuspješno obavlja svoj posao, a po pitanju "košarkaškog iskustva" nije vrijedno spomena.

Nakon prozivanja grada, pročelništva, gradonačelnika i upornog zapomaganja zbog prijeko potrebnih sredstava, sad se odjednom okrenuo istima tražeći pomoć.

Odjednom je bivša "struja" koja ga je dovela postala nepovoljna, a on se odlučio skrivati iza sposobnosti članova NO, Martinovića i Kljajića koji za razliku od njega imaju ogromno radno iskustvo te bi trebali obavljati njegov posao dok će on i dalje prešetavati svoja odijela po dvorani.

image

David Gunjević

Luka Gerlanc/Cropix

Kad smo već kod struje, najavljeno je rezanje troškova po pitanju struje, grijanja i ostalih troškova pa nas zanima na što je to točno mislio ako se zna da iste troškove podmiruje ŠC Višnjik te je cijena režija i navedenih troškova inače uračunata u cijenu koju KK Zadar plaća za korištenje dvorane.

Možda je mislio na dvoranu Jazine koja trenutno izgleda poput dvorana u područjima pogođenim ratnim sukobima

Prestanite više mazati oči javnosti i igrati na emocije onih koji ne shvaćaju cijelu situaciju pa vas na svaki vaš poklik kontra "nevidljivih neprijatelja i mrzitelja kluba" bezuvjetno podržavajući ne znajući da i prodajete maglu.

Ako se osvrnemo na zajedništvo i podršku, nedavno je klubu izrečena kazna od 5000 eura i zatvaranjem, "naše" tribine pa evo onda neka se sad pokaže ta solidarnost pa neka ta vojska navijača uplati od 3, 5 do 15 eura kako bi se skupilo za plaćanje kazne.

Mi ćemo dati, a vi nam javite kad skupite ostatak.

Prestanite se igrati s KK Zadrom i počnite raditi svoj posao, pravi posao u kojem se traži zasukanje rukava i bavljenje svim onim obavezama koje direktor ima u bilo kojoj firmi tako i u KK Zadru koje je poslovni subjekt a ne amaterska udruga.

Ako niste sposobni za to, priznajte i odstupite jednom za sva vremena jer se klub new vodi objavljujući poruke podrške treneru preko medija, hashtagovima ili izradom nižerazrednih videa.

Gdje je nestalo ono "brainstormanje, headhunting, hypovi" i hrpa ostalih sr... koja lijepo zvuče samo na papiru nekog seminara, a u praksi se ne znaju primijeniti.

I zato, Zadre izdrži jer su trener, stručni stožer i igrači već izigrani!

Navijači zauvijek

20. travanj 2024 04:38