StoryEditorOCM
4 kantunaJOŠ MJESEC DANA

HAC produljio rok za dostavu ponuda za Marune, traže koncesionara koji će urediti odmorište i platiti im ukupno 12,5 milijuna kuna za 25 godina

Piše I.I.
4. prosinca 2022. - 22:03

Rok za dostavu ponuda na koje bi se trebale javiti tvrtke zainteresirane za uređenje odmorišta Marune na autocesti A1, produljen je za još mjesec dana. 

Podsjetimo kako Hrvatske autoceste traže koncesionara objekta od gotovo 2000 četvornih metara, na rok od 25 godina i po početnoj cijeni od 41.598 kuna mjesečno, što znači da će od odmorišta Marune u četvrt stoljeća uprihoditi ukupno 12,5 milijuna kuna. 

- Hrvatske autoceste obavještavaju sve zainteresirane ponuditelje da se produžuje krajnji rok za dostavu ponuda te da će se javno otvaranje ponuda održati 4. siječnja 2023. godine u 10 sati u prostorijama Hrvatskih autocesta. u Zagrebu, istaknuli su iz ove državne tvrtke ne navodeći razloge za produljenje natječaja.

Po sklapanju ugovora počet će teći rok od godine i pol dana za dovršetak izgradnje I. faze objekta te početak obavljanja djelatnosti smještaja, trgovine i ugostiteljstva. Jedan dio objekta tako će se revitalizirati, ali će drugi dio objekta, u kojem se nalaze smještajni kapaciteti, otići u zaborav..

- Dio objekta koji bi se uklanjao, odnosi se na dodatne smještajne kapacitete za koje nema interesa niti potrebe te čija izgradnja nije opravdana potražnjom korisnika autoceste. Dovršetak i održavanje navedenog djela objekta predstavljaju pretjeran i neopravdan trošak koji u konačnici nije isplativ te bi ponovno mogao dovesti do istih poslovnih problema u kakve je zapao investitor objekta te je nakon stečaja prestao postojati, navode iz HAC-a. 

Podsjetimo kako je ovo odmorište, popularnog naziva "Velebitska kraljica", bila investicija hrvtaskog kralja pršuta Mladena Nekića, koji je 2006. godine s tvrtkom "Mataš M.N.“ od HAC-a za 32.000 kuna mjesečno dobio pravo na koncesiju. No, njegova se tvrtka vrlo brzo našla u problemima pa je Nekić ugovor s HAC-om prebacio na svoju drugu tvrtku "Jasen". No i ta se tvrtka ubrzo našla u sličnim problemima. 

25. travanj 2024 06:02