StoryEditorOCM
4 kantunaZAŠTO JE ZATVOREN ZARA BEACH?

Hoteli Zadar: "Čulina i Ikić u našem su prostoru radili nelegalno, a Elektra nam zbog njihovih dugova prijeti isključenjem struje"

Piše I.Ivanac
8. rujna 2017. - 00:15
zara_beach3-020917

Zašto je Carina prvog rujna zapečatila ugostiteljski objekt Zara Beach Club na plaži Kolovare kojim upravlja tvrtka Sokol projekt u vlasništvu ratnog veterana Marka Čuline Make i Vedrana Ikića? Odgovor smo pokušali potražiti na dvije adrese: kod Hotela Zadar, koji su vlasnici objekta, te tvrtke Sokol Projekt, koja ga koristi zadnje dvije godine.

Atraktivan objekt uz more Hoteli Zadar su kupili 1974. godine od tadašnjeg javnog poduzeća Nasadi i kupališta. Iako je prilikom pretvorbe i privatizacije plaža Kolovare upisana kao pomorsko dobro, Hoteli Zadar do službene deposedacije, kako tvrde, imaju pravo na posjed i korištenje objekta. Naime, država nikad nije tražila od Hotela Zadar, inače u većinskom vlasništvu iseljenika Milana Miletića, da izađe iz tog objekta.

Tijekom godina taj je prostor često davan u zakup, a najpoznatiji objekt koji se tamo nalazio bio je "Hitch bar" u vlasništvu Šime Miletića, Milanovog nećaka. Međutim, krajem 2015. godine Šime Miletić je ušao u poslovni aranžman s tvrtkom Sokol projekt uz uvjet da se ugovor o zakupu zaključi između Hotela Zadar i Sokol projekta.

- Sokol projektu je dopušteno uređivanje prostora i prije zaključenja ugovora, jer je Milan Miletić, vlasnik Hotela Zadar, uvjeravan da se su zakupci hrvatski branitelji te se pozivali na čast Marka Čuline kao ratnog veterana - poručuju iz uprave Hotela Zadar dodajući kako je tvrtka Sokol projekt, kada je trebalo doći do potpisivanja ugovora, prekinula komunikaciju s njima.

- Istovremeno su nastavili koristiti prostor kao restoran Zara Beach bez da plaćaju ikakvu naknadu za korištenje prostora - govori Jennifer Maria Miletić, predsjednica uprave Hotela Zadar te pritom dodaje da su prevareni na najgrublji i najprizemniji način.

U svom priopćenju dodaju kako Sokol projekt nije imao ugovor o zakupu te da su improviziranom dokumentacijom pokušali od Državne uprave dobiti rješenje o uvjetima za rad.

- Ured državne uprave im je izdao dozvolu, ali kako je to sve bilo nezakonito, Carinska uprava nije imala izbora nego zatvoriti Zara Beach jer se utvrdilo da rade nelegalno - kažu iz uprave Hotela Zadar dodajući kako je dozvola za rad tog kafića glasila samo za objekt brze prehrane, a da je u njemu potpuno nelegalno otvoren restoran u kojem su se održavali domjenci, koncerti i vjenčanja.

Uz sve to iz Hotela Zadar tvrde kako je u ovoj priči i Elektra Zadar imala svoju ulogu.

- Elektra Zadar je nelegalno stavila priključak struje na ime Sokol Projekt te mjesecima nisu htjeli vratiti priključak struje na naše ime, sve dok nisu dobili nalog HERA-e. Nakon što je priključak vraćen na naše ime, izdali smo zahtjev za isključivanjem struje tom objektu što je Elektra odbila - tvrde iz Hotela Zadar te dodaju da sada oni plaćaju struju Sokol projektu jer su od Elektre dobili upozorenje da će Hotele zadar, ako im ne budu plaćali račune, isključiti iz mreže na bilo kojem mjestu.

- Zamislite što bi bilo da isključe struju u hotelu Kolovare! - pita se predsjednica uprave Hotela Zadar Jennifer Maria Miletić.

Marko Čulina s druge strane nije bio spreman za razgovor s novinarima.

- Poslat ću vam dopis, upravo na tome radim s odvjetnikom. U njemu će vam biti sve objašnjeno - kazao nam je Čulina u telefonskom razgovoru.

No unatoč našim višekratnim nastojanjima i Čulininim obećanjima do zaključenja teksta nismo dobili nikakav dopis niti odgovor na prozivke iz Hotela Zadar s kojima smo upoznali suvlasnika Sokol Projekta.

02. svibanj 2024 09:44