StoryEditor
4 kantunaFOTOREPORT: KAKO JE JUTROŠNJI IZGREDNIK SA KROVA PREVARIO POLICIJU I SVE SLUŽBE

Iako je vrh policije s njim pregovarao, uspio im je neopazice pobjeći – evo kako i kuda!

Piše L.B.
11. studenog 2019. - 10:46
74692586_729894304154209_1058773807138865152_n

Nevjerojatna priča dogodila se jutros na Trgu Petra Zoranića u Zadru.

Muškarac se nalazio na krovu i prijetio da će se baciti, no istodobno se čvrsto držao uz zid, koji je viši od dva postojeća krova.

Na tom, višem dijelu zida postoji i prozor, te su na pregovore s rastrojenim muškarcem došli načelnik Prve policijske postaje Zadar Elvis Perinčić i pomoćnik za krim policiju iz iste postaje Marin Mrkić.

Istodobno je na trgu vladalo opsadno stanje: stigli su vatrogasci u velikom broju, napuhali su balon za spašavanje velikih dimenzija, stigla je Hitna pomoć, policija… Osim velikog broja uniforma i njihovih vozila, na Trgu Petra Zoranića praktično nije bilo ljudi.

Bilo je oko osam sati.

Situacija je bila dramatična. Muškarac je na trenutke šetao krovom i ljutio se na ljude koji ga gledaju sa trga, a na trenutke je razgovarao sa policijom.

Odjednom je nestao na drugu stranu krova.

On je svima jednostavno – pobjegao.

Kad je došao na drugu stranu krova, s tog je mjesta lako mogao sići na nižu razinu, na najviši kat „portuna“ u kojem se nalaze 'Obala i lučice' i druge prostorije.

Tu je prošao kroz prozor koji je bio otvoren i našao se na stepenicama.

Mirno je sišao u prizemlje, izašao iz zgrade Medulićeva 2  sa koje se nekoliko trenutaka ranije htio baciti, te odšetao prema Varoši.

Zašto je to svima promaknulo?

Zato što je napuhani sigurnosni balon bio toliko velik da je pokrio cijelu Medulićevu ulicu na njezinom početku, gdje je trg, a i visok je, tako da je nemoguće vidjeti što se u ulici događa.

Građanin kojemu se žurilo i koji je otišao okolo kako bi ušao u tu zgradu i kupio parkirnu kartu u 'Obalama i lučicama', uzbuđen se vratio na trg i rekao policiji da je vidio „muškarca sa krova“.

- Ljudi, pa mi smo se upravo sreli na stepenicama te zgrade, ja sam išao po parkirnu kartu, a on je lijepo mirno  silazio. Još mi je rekao „Bog“. I ja sam njega pozdravio. Da, onaj sa krova, u kaputu, izbrijan s obje strane glave – uzbuđeno je govorio čovjek.

Pitali smo policiju imaju li policijske službenike i sa druge strane Medulićeve. Nismo dobili odgovor, no vrlo skoro, u 'Obalu i lučice' su došli policijski inspektori.

Tamo ih je djelatnik 'Obala i lučica' odveo do dijela krova i prozora kojima se izgrednik spustio i mirno sišao.

 

 

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 02:06