StoryEditorOCM
4 kantunaBRANKO DUKIĆ PRIZNAO GREŠKU TURISTIČKE ZAJEDNICE

"Istina je da sam bio na putovanju u Napulju, a TZ je napravila propust u odgovorima novinaru Nevešćaninu"

Piše I.Ivanac
15. listopada 2018. - 14:55
iStock-623293994

- Istina je da sam bio dio delegacije na studijskom putovanju u Napulj i tražio sam od Turističke zajednice zbog čega to putovanje nije navedeno u odgovoru novinaru Ivici Nevešćaninu, kazao je gradonačelnik Branko Dukić na kolegiju koji se održao u ponedjeljak ujutro. Naime gradonačelnik Dukić odgovorio je na pitanje novinara Nevešćanina postavljeno u tekstu "Gradonačelniče Dukiću, tko laže: Vi ili vaš prijatelj Mario Paleka?"

- Iz Turuističke zajednice mi je odgovoreno kako putovanje u Napulj nije uvršteno u odgovor jer se radi o propustu u kojem su pobrojali sajmove i prezentacije, a nisu naveli studijska putovanja koja se održavaju jednom godišnje. No studijska putovanja nisu nikakva tajna, dapače, nalaze se u svim financijskim i poslovnim planovima koji su između ostalog objavljeni javno i to na web stranicama TZ. Jedno studijsko putovanje godišnje je dio programa svake TZ pa tako i one Zadra, kazao je gradonačelnik Dukić dodajući kako je i u intervju za "Slobodnu" naveo kako se studijska putovanja koriste za povezivanje s konkretnom destinacijom ali i usporednom analizom kako bi unaprijedili vlastitu ponudu.

- U mandatu Ante Radosa, koji je trajao dvije godine, organizirana su, prema informacijama koje sam dobio, dva studijska putovanja. Jedno na Siciliju i drugo u Napulj. Također meni niti ikome od članova tijela turističke zajednice nisu isplaćene dnevnice ni putni troškovi niti za to imamo pravo. Jedini koji na to imaju pravo su zaposlenici TZ-a, rekao je Dukić dodajući kako je prezentacija turističkog grada u inozemstvu iznimno bitna i kako novinari zaslužuju pravovremenu informaciju.

- Slažem se na odogovor čekalo predugo, ali to je možda zbog promjena koje smo imali na mjestu direktora TZ-a. Uložit ćemo i dodatni trud da budemo još otvoreniji prema javnosti, zaključio je Dukić.

26. svibanj 2024 17:42