StoryEditorOCM
4 kantunaNAKON ŠTO JE PODIGNUTA KAZNENA PRIJAVA PROTIV NINA ŠIMUNIĆA ZBOG PRIJETNJE

Iva Kinda: Ukoliko ne dobije zasluženu kaznu, ja ću ga privatno tužiti!

Piše AVŠ
16. veljače 2017. - 22:15
NinoŠimunić

Nakon završetka kriminalitičke istrage, zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv bivšeg HDZ-ovog načelnika Općine Bibinje, 46-godišnjeg Nina Šimunića zbog prijetnji predsjednici Autohtone - Hrvatske stranke prava Zadar, 40-godišnjoj Ivi Kinda.

Povod ovoj kaznenoj prijavi su uznemirujuće sms poruke koje je Šimunić Kindi poslao nakon što je ona na svom Facebook profilu, ali i nekim drugim portalima, pisala postove o načinu na koji je bivši načelnik navodno prisvojio općinsko zemljište te kako zbog političkog utjecaja kao HDZ-ovac uživa političku zaštitu među lokalnom policijom. Navodno, kao reakcija na to, Šimunić je Kindi prijetio vulgarnim riječnikom i grupnim silovanjem, a te sms poruke Kinda je također objavila na društvenim mrežama.

Na tim se postovima, uz broj koji Šimunić koristi, vidi i cijeli sadržaj vulgarnih sms-ova u kojima stoji: "Nino je oprosti što te nisam k...., a trebao sam te j..... zato oprosti, drugi put kada budes oduzeta j... će mo te u bulj duplo ps Nino".

Nakon što su izuzete poruke i drugi dokazi prijetnji koje je Kinda dobila od Šimunića, policija je provela istragu i utvrdila osnovanost sumnje protiv bivšeg načelnika Bibinja, koji je u svojoj političku karijeru morao prekinuti nakon što je osuđen da je kao načelnik Bibinja zloupotrebio položaj i ovlasti. On je u ožujku 2014. godine osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam mjeseci, koja je kasnije zamijenjena radom za opće dobro, zato što je kao službena osoba iskoristio svoj položaj i ovlasti u namjeri stjecanja imovinske koristi kroz putne naloge na svoje ime i na ime dvojice općinskih volontera. Kaznu rada za opće dobro Šimunić je izdržavao u Domu za odrasle osobe u Zemuniku.

Nakon što je odstupio s mjesta načelnika, Šimunić se htio zaposliti u komunalnom poduzeću Odvodnja Bibinje Sukušan, no Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije mu dalo suglasnost za sklapanje tog radnog odnosa. Bivši načelnik jučer se nije javljao, a ni ranije nije bio raspoložen za komentare oko ovog slučaja.
Kinda nam je rekla kako je laknulo nakon što je podignuta kaznena prijava i da očekuje pravnu zaštitu nakon svega što je morala proći u zadnje vrijeme.

- Zbog njegovih prijetnji sam bila jako uznemirena, još uvijek sam na jakoj terapiji koju sam dobila od psihijatra i svog liječnika. Nadam se da će Šimunić biti adekvatno kažnjen za ovo što je napravio, iako to uzimam s rezervom jer pogledajte koju je kaznu dobio za zlouporabu položaja i ovlasti. Ukoliko ne dobije kaznu kakvu je zaslužio, ja ću ga privatno tužiti za duševne boli koje mi je nanio- rekla nam je jučer u telefonskom razgovoru Iva Kinda, predsjednica zadarskog ogranka Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP), koja je u središte javnosti dospjela u ožujku 2015.godine nakon što je na svom Facebooku objavila fotografije na kojima pozira s visoko podignutom desnicom ispred spomenika Franji Tuđmanu u Bibinjama. Na toj fotografiji Kinda u ruci drži plakat na kojem partizanskog borca gazi vojna čizma, uz poruku: "Lustracijom do slobode".

10. svibanj 2024 11:11