StoryEditorOCM
4 kantunaPOČELO JE, POČELO

Ivo Žuvela ide u izbore za Sabor s Markom Jelićem, a Enio bi se do nacionalne razine radije probijao samostalno i to kao kao Ričard

Piše P.O.
20. siječnja 2023. - 13:40

Bivši kninski gradonačelnik i aktualni šibensko-kninski župan Marko Jelić planira izaći na sljedeće parlamentarne izbore i okuplja ljude s nezavisnih lista koji su na prošlim lokalnim izborima ostvarili zapažene rezultate. Jelić će se sa svojom nezavisnom listom pojaviti na parlamentarnim izborima kao prvi čovjek Nezavisne liste u IX izbornoj jedinici bez obzira bili izbori prijevremeni ili redovni.

Uz njega, na listi će se pojaviti i vijećnik Skupštine Zadarske županije Ivo Žuvela koji je na prošlim lokalnim izborima dobio čak pet mandata.

-Još je radno govoriti o imenima ili, još manje, o pozicijama na listi, ali mogu potvrditi da ću s gospodinom Jelićem sudjelovati na parlamentarnim izborima. Idemo u IX izbornoj jedinici u kojoj smo na lokalnoj razini i na lokalnim izborima imali odlične rezultate, pa su i naše očekivanja velika i kada su u pitanju izbori za Sabor, izjavio nam je Žuvela koji je već odavno otkrio da mu je reforma zdravstva prvorazredan politički cilj.

U Zadru se nagađalo da bi na nacionalnu razinu s Jelićem mogao krenuti i Enio Meštrović, jer su neku vrstu suradnje imali i kroz kampanju u prošlim lokalnim izborima, ali se trenutno čini da je Meštrović skloniji samostalnom izlasku na izbore i to kao Ričard.

Udruga nezavisnih bi na nacionalnoj razini u Zagrebu 17. i 18. veljače trebala održati skup na kojemu će biti konkretiziran plan za izlazak na parlamentarne izbore.

25. travanj 2024 23:49