StoryEditorOCM
4 kantunaNIJE NEGO...

Iz Arbanasa demantiraju načelnika Stožera: ‘Evo dokaza da sam Šimu Vickovića obavijestio o širenju zaraze preko zbora naše crkve...‘

Piše IN
9. ožujka 2021. - 13:10
Mail koji je naš čitatelj poslao Stožeru Civilne zaštite Zadarske županije o događanjima u ArbanasimaZadarski.hr

Nakon što smo u ponedjeljak objavili članak o širenju zaraze preko zbora arbanaške crkve, u kojem je načelnik Stožera Civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković naglasio da o tome nema nikakvih saznanja, te da su informacije o žarištu zaraze u arbanaškom zboru netočne, kontaktirao nas je jedan mještanin Arbanasa (podaci poznati redakciji) koji tvrdi da načelnik Vicković laže jer mu je on osobno 5. ožujka uputio poruku elektroničkom poštom u kojem ga je obavijestio o događanjima u zboru crkve Gospe Loretske. 

Prema slikama poruka koje nam je dostavio naš čitatelj očito je da je mejlove uputio Gradskom, a ne Županijskom Stožeru Civilne zaštite, no on smatra kako su iz Grada svejedno trebali o tome obavijestiti i Županijski stožer.

- U međuvremenu dok se Vicković smišlja lažne odgovore za javnost, virus se iz zbora proširio među najmanje sedam arbanaških obitelji. Ljuti me takvo svjesno obmanjivanje javnosti iz Stožera kao iz same arbanaške župe. Oni koji bi prvi trebali govoriti istinu, oni lažu – ogorčen je naš čitatelja čiju je obitelj dohvatila, kako tvrdi, zaraza iz zbora.

Naglašava kako su neki članovi zbora nisu pridržavali mjera izolacije i samoizolacije, odnosno da su se kretali po mjestu prije isteka epidemioloških mjera čime su opet ugrozili zdravlje svojih sumještana. Zbog takvog ponašanja pojedinaca svi smo ugroženi, ističe, na što je upozorio i preko društvenim mreža, ali je umjesto podrške dobio nekoliko poziva i poruka koje ispisane zvuče kao molbe, ali ih on shvaća kao prijetnje, jer zna koji im je cilj i namjera.

- Upitajte slobodno Šimu Vickovića gdje se zagubio moj mail u kojem sam ga detaljno upoznao i upozorio na neodgovorno ponašanje pojedinaca u crkvenom zboru i što se sve iz takvog ponašanja može dogoditi. Poslao sam mu dvije takve poruke u kojima ga upozoravan na nepridržavanje epidemioloških mjera u zboru i neodgovornom ponašanju pojedinaca koji su trebali ostati u izolaciji. Odgovore nisam dobio, a lokalna transmisija se dogodila. Preko članica zbora zaraženo je nekoliko obitelji. To je slučaj za kojeg ja znam, a siguran sam da ima i drugih primjera. Pretpostavljam da se glavna transmisija dogodila od 17. do 22. veljače, kada se pjevalo na Čistu srijedu, Put križa u petak te u nedjelju. To dobro znaju mnogi Arbanasi, oni koji jesu i nisu u zboru, i koji se slažu sa mnom da zbog neodgovornih pojedinaca koji ugrožavaju druge ne treba šutjeti – poručuje naš sugrađanin.

28. travanj 2024 18:50