StoryEditorOCM
4 kantunaNA NATJEČAJ ZA IZBOR RAVNATELJA NARODNOG MUZEJA ZADAR STIGLA JEDNA JEDINA PRIJAVA

Izgleda da će i poslije Renate ponovno doći - Renata!

Piše L.B.
30. travnja 2019. - 20:03
knezeva_zadar3-010219

NOVO:

Tijekom popodnevnih sati dobili smo odgovor o tome koliko je prijava stiglo na natječaj za izbor ravnatelja. 

- Prema informaciji iz NMZ, stigla je jedna prijava s naznakom za natječaj za radno mjesto ravnatelja. Upravno vijeće se još nije sastalo i otvorilo pristiglu prijavu, odgovorila je predsjednica Upravnog vijeća Narodnog muzeja Zadar Marina Dujmović Vuković.


Iako je natječaj za izbor ravnatelja Narodnog muzeja Zadar (NMZ) zaključen sredinom travnja, Upravno vijeće ove ustanove još uvijek se nije sastalo, te ni članovima nije poznato koliko je prijava prispjelo na natječaj. Čeka se da predsjednica Upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković sazove sjednicu ovog tijela, koje će i odlučivati o izboru ravnatelja.

Iz Zadarske županije, osnivača NMZ-a, nije se mogla dobiti informacija o tome koliko se kandidata javilo i kada će se sastati Upravno vijeće.  

Na protekli natječaj, raspisan u lipnju prošle godine, javila se jedna kandidatkinja i jedan kandidat, no natječaj je poništen zbog pogrešaka u tekstu natječaja.

Županijska skupština u međuvremenu je, u rujnu prošle godine, izabrala Renatu Peroš za v.d. ravnateljicu Narodnog muzeja, nakon čega je, tek 3. travnja ove godine, raspisan natječaj za izbor ravnatelja.  

Uvjeti natječaja bili su vrlo rigorozni – između ostalog, kandidat mora imati najmanje pet godina radnog iskustva u muzejskoj djelatnosti ili deset godina radnog iskustva u kulturi, znanosti i obrazovanju, mora imati završen sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, posjedovati stručne, radne i organizacijske sposobnosti…

O tome tko udovoljava ovim kriterijima odlučivat će Upravno vijeće NMZ-a, u kojem su, uz predsjednicu Marinu Dujmović Vuković, članovi Meri Barać, Hrvoje Perica, Snježana Vujčić Karlo i Vesna Sabolić.

26. travanj 2024 14:29