StoryEditorOCM
4 kantunaŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Izložen pritiscima da podrži HDZ, Ivan Matić iz MOST-a iznio stav: ‘Moji uvjeti su mir u svijetu i da kojot uhvati pticu trkačicu!‘

Piše L.Burčul
26. svibnja 2021. - 10:05

- Telefonski pozivi i pritisci da podržim HDZ u Županijskoj skupštini postali su pretjerani. S obzirom da ih očekujem još, želim se javno očitovati koja su moja dva uvjeta da podržim HDZ u Županiji. Uvjeti za to su mir u svijetu, i drugi, da kojot napokon uhvati pticu trkačicu. Kad se ta dva uvjeta riješe, ja ću vrlo rado dignuti ruku za HDZ – izjavio je u srijedu Ivan Matić iz MOST-a.

MOST je u Županijskoj skupštini, gdje je Matić i u prošlom sazivu bio vijećnik, osvojio tri mandata. Kako HDZ u Skupštini ima 18 mandata, a sve ostale stranke ukupno 19, očigledno je, prema Matićevim izjavama, da HDZ pokušava osigurati „čvrstu većinu“ u Skupštini.

Tko vas to iz HDZ-a naziva, što vam nude?

- Ne nazivaju me nikakvi visoki dužnosnici, čak većina njih ni nije u stranci. HDZ to pažljivo radi. To su „dobronamjerni“ poznanici koji mi objašnjavaju zašto trebam podržati HDZ, zbog čega je to nužno… Ti su pozivi toliko učestali, a formiranje Skupštine neće biti tako brzo, da sam se odlučio iznijeti moje uvjete. To su doslovno svakodnevni pozivi, pa bolje da se moji uvjeti već sad javno znaju – rekao je Matić.

Ironični uvjeti o uspostavi mira u svijetu i ulovljenoj ptici trkačici poznatog aktivista za zaštitu okoliša i predsjednika Udruge „Eko-Zrmanja“ Ivana Matića „odzvonili“ su i u Obrovcu, gdje Matić inače živi. On je ušao u Vijeće i na izborima u Obrovcu - MOST u Obrovcu ima četiri vijećnika, HDZ 6, SDSS dva, te je jedan nezavisni kandidat.

- U Obrovcu nema pritisaka da podržim HDZ, iako im treba koalicijski partner, nemaju većinu u Vijeću. No oni će koalirati sa SDSS-om i tako se osigurati – tvrdi Matić, pojašnjavajući da je pritiscima izložen samo za dizanje ruke za HDZ u Županijskoj skupštini.

26. travanj 2024 05:56