StoryEditorOCM
4 kantunaPOSLJEDICE PROMETNE NA VIŠNJIKU U KOJOJ SU TEŠKO STRADALE DVIJE 16-GODIŠNJAKINJE

Jedna djevojka u gipsu, druga operirana, a 71-godišnji vozač pušten na slobodu jer je policija zabrljala kaznenu prijavu!

Piše I.Nevešćanin
10. prosinca 2019. - 21:45
radovi_splitska1-161115

Dvije djevojke u dobi od 16 godina teško su stradale u prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 15.50 sati dogodila u Splitskoj ulici u Zadru. Na njih je dok su prelazile pješački prijelaz naletio 71-godišnji vozač Citroena koji se kretao iz smjera grada prema Bilom brigu.

- Djevojke su izvan životne opasnosti. U oba slučaja radi se o prijelomima, odnosno teškim tjelesnim ozljedama. Jedna djevojka je konzervativno zbrinuta i puštena na kućnu njegu, a druga je jutros operirana. Sada je dobro – kazao nam je u utorak zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc.

Prema policijskom izvješću, 71-godišnjak je naletio na djevojke zbog neprimjerene brzine, a prije nego što ih je udario, pokušao je zaobići automobil ispred sebe koji se zaustavio na pješačkom kako bi propustio djevojke da prođu. Nakon nesreće, vozač Citroena je ostao na mjestu događaja, a kad je došla policija, uhitila ga je i uz kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće s teškim posljedicama privela pritvorskom nadzorniku. On ga je u utorak ujutro odveo općinskom državnom odvjetniku koji ga je odmah pustio na slobodu.

- Nije bilo razloga za zadržavanjem osumnjičenog jer stanje u spisu nije odgovaralo kaznenoj prijavi – kazano nam je u državnom odvjetništvu.

Neslužbeno doznajemo da je policija 71-godišnjaka prijavila za kazneno djelo izazivanja teške prometne nesreće iz nehaja, za što je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do tri godine, iako se osumnjičenici privode isključivo u slučajevima kada je takvo djelo počinjeno iz namjere i za koje je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Također u spisu nije bilo liječničke potvrde o karakteru ozljeda koje su zadobile djevojke, a nije bilo ni priloženih dokaza koji bi potkrijepili opis nesreće iz kaznene prijave. Policija je, naime, prijavila da je 71-godišnjak zaobilazio automobil na pješačkom, no nitko od svjedoka taj automobil nije vidio.

Vozač Citroena je na djevojke naletio dok su prolazile pješačkim s mobitelima u rukama i slušalicama u ušima, nije imao alkohola, i ovo mu je bio prvi prometni prekršaj u životu.

26. travanj 2024 09:20