StoryEditorOCM
4 kantunaHDZ 1. TRAVNJA ISPUNJAVA NOVINARSKE ŽELJE

Joso Nekić: Gradski vijećnici neće dobiti tablete nego nešto puno bolje...

Piše IN
1. travnja 2017. - 23:13
3_gradsko_vijece4-121015

Nazvao je Joso Nekić.

- Kad vam to kaže predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, onda će to tako i biti. Vijećnici će dobiti tablete – kazao je Nekić koji me nazvao u subotu, nakon što je pročitao Kolonu u kojoj sam iznio jedan mali prijedlog za bolji rad Gradskog vijeća - uvođenje tableta i, po mogućnosti, mikrofona za svakog vijećnika, kako se ne bi gušili u papirima i kako ne bi, kao sada, polovica vremena na sjednicama gradskog parlamenta protekla u prošetavanju vijećnika od svog mjesta do govornice, za svaki, pa i najmanji govor, raspravu ili repliku.

Istina, tako se vijećnike tjera na barem malo fizičke aktivnosti, što nekima definitivno nedostaje, ali sjednice zato nepotrebno bivaju dulje i po nekoliko sati...

- Ja sam kao član županijske skupštine nedavno dobio tablet i mislim da nije najpraktičniji za pisanje. Zato će svaki gradski vijećnik dobiti malo moćno prijenosno računalo, koje će im olakšati rad jer na njemu je puno lakše raditi i voditi zabilješke – objasnio nam je gradski pročelnik za školstvo.

- A kad bi vijećnici mogli dobiti ta "mala moćna računala" – pitao sam Nekića.

- Već u sljedećem sazivu... - odgovorio je samouvjereno.

Super, pomislih, kako jedan banalan novinarski prijedlog može biti tako brzo uslišan od moćnih vlasti. Kamo sreće kad bi češće tako bilo. Iskreno se nadam se da ta brzina nema veze s blizinom lokalnih izbora.

Ni sa činjenicom da me gospodin Nekić nazvao baš 1. travnja...

22. travanj 2024 13:55