StoryEditorOCM
4 kantunaNAPAD U ROVANJSKOJ

Jure Ćoza: ‘Donačelnik Jasenica iz HDZ-a i njegova obitelj cipelarili su me ne podu. Oko mi je potpuno zatvoreno. Tukli su me i letvom i kamenom!‘

Piše Božana Sviličić
17. prosinca 2020. - 19:32

Policija je u srijedu poslijepodne uhitila HDZ-ovog donačelnika općine Jasenice i šefa lokalnog Stožera Civilne zaštite Danu Rončevića zbog sumnje da je fizički napao susjeda u mjestu Rovanjska kraj Zadra. Uz donačelnika su uhićeni i njegov otac Ivan i brat Josip. Uhićenja su rezultat ranijih razmirica koje su eskalirale srijedu poslijepodne kada je Rončevićev susjed, 34-godišnji Jure Ćoza, koji je ranije tvrdio da mu fekalije iz septičke jame donačelnikovog oca cure u sobu, pretučen šakama, letvom i kamenom.

Dok je 'o tom problemu' fekalija razgovarao s Rončevićevim ocem Ivanom, donačelnik je 34-godišnjaka zaskočio i udario po leđima. U sukob su se uključili i ostali članovi obitelji koji su Ćozu pogodili kamenom u oko, te ga izudarali letvom.

- Što troje, petero ih je bilo. Cipelarili su me ne podu. Tukli su me i letvom i kamenom. Oko mi je potpuno zatvoreno. Premlaćen sam, imam teške tjelesne ozlijede - rekao je 34-godišnji Jure Ćoza u četvrtak nakon što je izašao iz zadarske Opće bolnice gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozlijede. Problem je, kaže, mjesecima pokušavao riješiti, no bez uspjeha. Fekalije iz crne jame donačelnikova oca mjesecima mu cure kroz zemlju izravno u spavaću sobu.

- Žalio sam se svima, ali nitko nije reagirao. Niti jedna institucija I inspekcija kojoj sam se žalio. Eto kako je sve završilo, nažalost. Sada idem u policiju dati izjavu, nadam se da se sve to neće ponoviti - rekao je. Suokob je izbio dok je razgovarao s donačelnikovim ocem Ivanom.

- Odjednom su me počeli mlatiti svi članovi obitelji. Iz bolnice sam izašao sam na vlastitu odgovornost, a trebao sam ostati sedam dana- rekao je.

U zadarskoj policiji su potvrdili kako su u srijedu poslijepodne u Rovanjskoj privedene tri osobe koje se sumnjiče za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozlijede.

- Kriminalističko istraživanje je u tijeku u svezi nanošenja teške tjelesne ozlijede u pokušaju. Po okončanju istraživanja znat će se više o okolnostima ovog incidenta – rekli su u zadarskoj policiji.

Do donačelnika Rončevića se tijekom četvrtka nije moglo doći jer mu je tijekom dana bio isključen mobitel, no ranije je u medijima opovrgnuo krivnju navodeći kako Ćoza ne može znati odakle što curi, te da je ta kuća u vlasništvu njegova oca, a on živi u drugoj kući.

- I on živi baš u toj kući, ali uvijek govori da ne živi u njoj 50 godina. Svi u mjestu znaju da to nije istina – izjavio je Ćoza. Isprva je, kako je izjavio, mislio da curi njegova septička jama pa je zatrpao i iskopao novu ispod kuće. Sanirao je prije dvije godine te nakon toga točno utvrdio da susjedove fekalije prolaze izravno u njegovu spavaću sobu koju zbog toga drži zaključanu.

18. travanj 2024 00:45