StoryEditorOCM
4 kantunaDU JU SPIK INGLIŠ?

Kako je Željko Knežević bio najbolji kandidat za ravnatelja LUZ-a, ako je u znanju engleskog jezika bio treći? Longin: ‘Ne vjerujem da je Fain lagao‘

Piše Iva Ivanac
22. rujna 2022. - 13:18

Izbor novog ravnatelja Lučke uprave Zadra Željka Kneževića bila je jedna od tema Aktualnog sata na Županijskoj skupštini koja se održava u Poličniku. 

Jure Zubčić (SDP) prvo je podsjetio župana Božidara Longina kako je još uvijek na čelu Upravnog vijeća LUZ-a  unatoč odredbama novog zakona. 

- Čovjek kojeg je vaše Upravno vijeće postavilo da vodi natječajnu komisiju, Rade Fain, lagao je kad je za medije izjavio da je izabrani kandidat bio najbolji na testu iz engleskog jezika. Naime, Knežević je po znanju iz engleskog jezika bio tek treći. Fain je također izjavio kako je Knežević imao najbolji program. Jeste li vi te programe vidjeli? Izabrani ravnatelj u svom programu kaže da će se bespredmetno baviti financijskim planom. A čime bi se to onda ravnatelj trebao baviti? Program predan u potpuno neurednom obliku bez ikakvog plana i sadržaja vaš predstavnik proglasi najboljim programom?, upitao je Zubčić citirajući još jedan dio programa iz novoizabranog ravnatelja LUZ-a. 

image

Lučka uprava Zadar

Lučka Uprava Zadar/

- „Ravnatelj ima tim pomoćnika za razna stručna i pravna pitanja. Pretpostavimo da se gore navedeni neće mijenjati novom sistematizacijom.“ Biraju li se ravnatelji na temelju plana rada i programa ili na temelju toga što pretpostavljaju? Župane, osjećate li se odgovornim za svoju političku akviziciju kojom dokazujete da je lojalnost jedini kriteriji za odabir ravnatelja pored kriterija stručnosti, sposobnosti i kvalitete? Ako se ne osjećate odgovornim možemo li za odgovornost pitati ministra Butkovića koji je na izbor dao suglasnost?, upitao je Zubčić.

- Ne vjerujem da je Fain lagao, kazao je župan Longin dodajući kako Zubčić kao vijećnik može slobodno razgovarati s Fainom. 

- Ne vjerujem da je netko falsificirao išta, znanje engleskog jezika provodi škola engleskog jezika, dodao je Longin. 

Zubčić je kazao kako je sve podatke dobio iz Lučke uprave Zadar te kako je ravnatelj Knežević na testu iz engleskog jezika bio tek treći.

- Ne govorim iz glave!, dodao je Zubčić i svoje tvrdnje medijima potkrijepio dokumentom kojeg je dobio iz LUZ-a gdje se vidi kako kandidat Đ.Š (Đani Štambuk) ima "razinu vladanja jezikom iznad B1, kandidat A.M. (Andro Magić) ima razinu vladanja jezikom B1, kandidat Ž.K. (Željko Knežević) odgovara svim područjima razine B1 te kandidat M.M. (Marin Milković) ima vladanje jezikom razine B1. U dokumentu piše kako redoslijed rezultata prati popis kandidata s liste. 

image

Rezultati testa engleskog jezika

16. travanj 2024 11:48