StoryEditorOCM
4 kantunaIZABRANO NOVO ČELNIŠTVO UDRUGE SJP POSKOCI

Kapetanović i Čulina dali ostavke u Poskocima: 'Njihov odlazak nema veze s kaznenom prijavom za pranje novca i utaju poreza!'

Piše I. Nevešćanin
9. listopada 2019. - 14:41
1_poskoci_press-081212

Ivica Kapetanović i Marko Čulina Maka podnijeli su ostavke na svoje dužnosti u udruzi Specijalne jedinice policije Poskoci. Kapetanović je dao ostavku na mjesto predsjednika zbog teškog zdravstvenog stanja, a Čulina na mjesto dopredsjednika iz osobnih razloga. Ostavke su podnijeli još tri člana predsjedništva, dopredsjednici Marjan Bukvić, Ante Zubčić i Željko Kučić.

Podsjetimo, Kapetanović i Čulina ovog su ljeta kazneno prijavljeni za pranje novca preko privatnih tvrtki i Braniteljske zadruge Sokol Zadar kojom je Kapetanović upravljao, a Čulina je bio njegov zamjenik. Policija sumnja da je Čulina za za osobnu korist iz svojih privatnih tvrtki uz pomoć Vedrana Ikića izvukao oko dva milijuna kuna, dok je Kapetanović navodno oprao oko 680 tisuća kuna. Obojica su pritom utajili porez državi na ime PDV-a u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna.

EKSKLUZIVNO: TKO JE TKO U VELIKOJ ZADARSKOJ PRAONICI NOVCA Koliko su Ikić, Maka, Kapetanović, Šimićev i Ivković izvukli keša? Kako je 'poskok ugriza poskoka'? Kako je Tariguz postao Pablo, je li ključni čovjek bio Dalibor Bakmaz i kako ih povezuje - Dalibor Parać!?

- Predsjednik Kapetanović je podnio ostavku zbog nažalost ozbiljnog zdravstvenog stanja, a Marko Čulina je dao ostavku iz osobnih razloga. Njihove ostavka nemaju nikakve veze s nedavnom policijskom akcijom jer smo svi mi odrasli ljudi i odgovaramo za svoje postupke, pogotovo za postupke koje se ne tiču rada udruge SJP poskoci. Naime, naša udruga nema nikakve veza s braniteljskom zadrugom u kojoj su bili Kapetanović i Čulina, niti zaklada ima ikakve veze s našom udrugom – kazao nam je sada već bivši dopredsjednik SJP Poskoci Marjan Bukvić.

Kolektivnu ostavku staro je predsjedništvo dalo prije 15-ak dana nakon čega je sazvana izvanredna skupština udruge na kojoj je izabrano novo čelništvo. Kao jedini kandidat za predsjednika javio se Željko Bonato koji je aklamacijom izabran za novog predsjednika, dok su za njegove dopredsjednike izabrani Josip Bakarić i Ivica Torbarina, a u predsjedništvo su još kooptirani Ivica Salama i Ivan Zelić.

- Izabrano čelništvo svoju će dužnost obavljati do prosinca iduće godine kada se održava redoviti izbori za predsjednika. Moguće je da na tim izborima gospodin Bonato opet bude izabran za predsjednika koji se inače bira na rok od četiri godine – objasnio nam je Bukvić.

Udruga SJP Poskoci ima oko 200 članova, a kroz udrugu je od završetka rata do danas prošlo oko tisuću ljudi.
- Mi smo kao dio predsjedništva radili u skladu sa svojim mogućnostima, najbolje što možemo i znamo. Vjerujem da će naši nasljednici raditi na isti način, po mogućnosti i bolje. U udruzi je ocijenjeno da je potrebno osvježenje, da je potreban novi zalet i energija. Mi smo dali maksimalno od sebe, a uvjeren sam da će naše kolege na čelu s predsjednikom Bonatom nastaviti na isti način – poručio je Bukvić.

17. travanj 2024 21:15