StoryEditorOCM
4 kantunaVIDEO: NAŠI REPORTERI JAVLJAJU S TERENA

Kod Vrane se spojila četiri požara u jedan veliki! Željko Šoša: Požar je podmetnut!

Piše Ana Franić
21. kolovoza 2017. - 12:56
IMG_7500.JPG

Veliki požar koji je sinoć krenuo kod Turnja jutros se proširio do područja iznad Vrane odakle su nam naši reporteri poslali ovaj video i fotografije.

Požarište je dugačko nekoliko kilometara, a u gašenju sudjeluju kander, zračni traktor te vatrogasci s vozilima kojima su se priključili i mještani Vrane.

Za sada kuće nisu ugrožene iako je na terenu Darko Vukoja iz HEP-a koji treba procijeniti hoće li zbog opasnosti od požara biti isključena opskrba strujom za cijelo područje. 

- Od svih požara u Županiji jedino je pod kontrolom požar u Sv. Filipu i Jakovu. Kod Vrane je došlo do spajanja četiri požara, vatrogasci ulažu sve napore da vatra ne zahvati kuće. U tome nam odmaže jaki vjetar i bura koja puše od noćas - kazao nam je Željko Šoša, zapovjednik zadarske vatrogasne postrojbe koji je za Dnevnik.hr izjavio da je požar u zaleđu biogradske rivijere najvjerojatnije namjerno izazvan.

- Slujšte, ako vam u dva sata, od 20 do 22 sata plane 10-15 požara na Benkovačkom području, teško da može bilo što drugo biti razlog - kazao je Željko Šoša.

U gašenju požara ozlijeđeno je nekoliko vatrogasaca, ali bez ozbiljnih posljedica jer se radi o ozljedama dišnog sustava zbog prekomjernog udisanja dima.

 

19. travanj 2024 05:29