StoryEditorOCM
4 kantunaIMA LI ODGOVORA?

Koliko ima pedijatara u Županiji sa slobodnim mjestom za upis djece? Kako HZZO kaže da ima mjesta, a oni odbijaju upisati dijete? Hoćemo li dobiti nove?

Piše L.B.
29. lipnja 2022. - 13:40

- Nedavno smo u medijima mogli vidjeti ispovijest majke kojoj je pet pedijatara u Zadru odbilo upisati novorođeno dijete. Koliko imamo pedijatara u Županiji koji imaju slobodnih mjesta za upis djece i gdje su oni raspoređeni? Kako je moguće da na listi HZZO-a za pojedine pedijatre piše da imaju mjesta, a oni odbijaju upisati dijete? Hoćemo li dobiti nove pedijatre u narednom periodu? Što ste napravili da biste poboljšali demografsku sliku Zadarske županije? - pet pitanja vijećnice Helene Mikulandre (SDP) u srijedu je na Županijskoj skupštini ostalo bez odgovora, kojega je trebao dati župan Božidar Longin. Točnije, rečeno je da će odgovor dobiti pismenim putem.

- Stalno svi govore o demografiji, a niti imamo polazišta kao što su kvalitetna radna mjesta i adekvatna stambena politika, niti imamo ginekologa koji bi nas pregledavali i vodili trudnoće, a niti skrb za djecu koja se unatoč tome rađaju: nema pedijatara niti vrtića - ustvrdila je Mikulandra.

Ona je pitala i za taxi prijevoz sa Zračne luke Zadar, rekavši da svake sezone svjedočimo višestrukom preplaćivanju usluga prijevoza.

- Zašto cijene prijevoza do pojedinih destinacija nisu istaknute na vidljivom mjestu, kao što je slučaj u Zračnoj luci Split? Mora li

prvi dojam turista kad dođu u Zadar i Županiju biti da su Zadrani lopovi? - upitala je vijećnica, na što joj je župan Longin odgovorio da je ta taxi služba u nadležnosti Zračne luke, dok je za druga pitanja nadležan inspektorat.

27. travanj 2024 19:37