StoryEditorOCM
4 kantunaCRNO NA BIJELO

Koliko ima zaposlenih u svim zdravstvenim ustanovama Zadarske županije, uključujući i tri bolnice? Koliko je među njima nezdravstvenog osoblja? Evo brojki...

Piše Ana Vučetić Škrbić
6. listopada 2022. - 20:00

Koliko ljudi zapošljavaju zdravstvene ustanove na zadarskom području? Koliko je među zaposlenicima medicinskog, a koliko administrativnog osoblja? Jesu li ustanove, pogotovo bolnice, u kadrovskoj krizi?

Prema podacima koje smo dobili u županijskom Upravnom odjelu za zdravstvo, broj zaposlenih u zadarskoj Općoj bolnici nikad nije bio veći. Ta, najveća zdravstvena ustanova u Zadarskoj županiji, trenutno ima 1442 zaposlenika. Od toga, njih 1120 je zdravstveno osoblje odnosno liječnici, medicinske sestre i tehničari dok preostalih 300 čini administrativno i drugo osoblje.

Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu zapošljava 235 djelatnika, od toga 175 doktora i sestara te 60 nezdravstvenog osoblja dok Psihijatrijska bolnica na Ugljanu ima 210 članova zdravstvenog tima te 80 zaposlenih u ostalim djelatnostima. Razlog leži u specifičnostima koje ova ustanova ima kao izdvojena bolnica koja radi na otoku pa dio usluga, koje druge bolnice rješavaju angažmanom vanjskih službi, ovdje nije moguće realizirati na kakav način već izravnim zapošljavanjem.

U Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije zaposleno je ukupno 267 djelatnika, 244 zdravstvena i 23 u administraciji. U Domu zdravlja ima ukupno 202 zaposlena: 178 od njih su liječnici i seste, a preostalih 24 u uredskim i drugim službama.

25. travanj 2024 12:50