StoryEditorOCM
4 kantunaJURE ZUBČIĆ PITA:

Zašto građani Novog Bokanjca ne mogu upisati djecu u novu školu? Nekić: Bit će mjesta za sve! Tko sječe šumu iznad Kožina? Dujela: To je vjetrolom!

Piše Iva Ivanac
23. ožujka 2021. - 18:36

Jure Zubčić (SDP) je na Aktualnom satu sjednice GV-a postavio pitanja o novoj katoličkoj školi na Novom Bokanjcu, ali i o sječi šume iznad Kožina.

- Gradonačelniče, ove ste godine 2. veljače izjavili da će u školi na Novom Bokanjcu biti mjesta za djecu tog naselja. Međutim, izigrani su i izdani građani Novog Bokanjca koji ne mogu upisati djecu u školu u svom susjedstvu. Koliko je djece na predupisu prijavljeno za školu na Novom Bokanjcu i koliko ih je iz tog mjesnog odbora? Pravite li građane s Novog Bokanjca budalama?

- Bit će mjesta koliko god to bude potrebno, kazao je pročelnik za školstvo, Joso Nekić, dodajući kako su u novu školu na Bokanjcu upisana dva razreda prvaša.

- Otvaranjem škole na Novom Bokanjcu rastereti ćemo školu na Bokanjcu koja radi u tri smjene i školu Bartola Kašića koja zbog sve većeg razvoja tog područja ima tendenciju da započne raditi u tri smjene, kazao je Nekić dodajući kako trebamo biti zahvalni zadarskoj Nadbiskupiji.

Zubčić je prigovorio gradonačelniku Branku Dukiću da je u svom mandatu pokazao prezir prema šumama i zelenim površinama.

- Prije 14 godina smo slušali da će Musapstan postati Hyde park, a za to vrijeme je i šuma u iznad Dikla na dobrom putu da postane pustinja. Sada je izgleda došla na red i šuma u Kožinu. Gradonačelniče, tko s teškom mehanizacijom sustavno sječe šumu u Kožinu. Ogorčeni stanovnici tog naselja su nam se obratili i upozoravaju da će nastavi li se tako na tom prostoru ostati tek po koje stablo, kazao je Zubčić na čije je pitanje odgovorio pročelnik za komunalne djelatnosti, Robertino Dujela.

- Musapstan neće ostati samo na obećanju. Grad Zadar, Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, u suradnji sa Hrvatskim šumama osigurati će kontrolirani pristup vozilima šumi Musapstan kako bi onemogućili neprimjereno odbacivanje otpada u okoliš. U šumi Musapstan instaliran je video nadzor i sa ovim ulaganjem vjerujem da ćemo spriječiti daljnje onečišćenje. Istovremeno će Hrvatske šume uložiti dodatna sredstva u uređenje trim staze kao i postavljanje vježbališta na području šume Musapstan. Siguran sam da ćemo kroz sljedećih par mjeseci imati konkretne zahvate u prostoru, kazao je pročelnik Dujela dodajući kako su za šumu u Kožinu nadležne Hrvatske šume te kako će im odmah poslati upit.

U ranim poslijepodnevnim satima stigao je odgovor Hrvatskih šuma.

- Odgovorili su kako su na tom području sanirali vjetrolom, ali i kako se sada ne izvode nikakvi radovi. Ako imate saznanja da netko trenutno izvodi neke radove u vidu sječe šume, javite nam pa ćemo provjeriti o čemu se radi, odgovorio je pročelnik Dujela.

20. travanj 2024 04:44